РАЗКРИТИЕ: ЦСКА уреди Кайседо за Славия, чака нов до часове

„Червените“ работят усилено по финализирането на входящ трансфер

РАЗКРИТИЕ: ЦСКА уреди Кайседо за Славия, чака нов до часове

ЦСКА ще привлече още един нов футболист за втория дял от първенството.

„Червените“ работят усилено по финализирането на входящ трансфер, като сделката би трябвало да бъде завършена до часове, пише „Тема спорт“.

До момента отборът се подсили с двама - аржентинския плеймейкър Феде Варела и нападателя Жорди Кайседо.

Пред подпис с ЦСКА е и ганаецът Бисмарк Чарлс, който изкара проби и игра в 3 контроли.

19-годишният нападател убеди в качествата си Акрапович, но проблем е издаването на работна виза, което ще забави картотекирането му.

Постовете, върху които се е съсредоточило ръководството на клуба, са централен защитник и дефанзивен халф.

Нуждата от нов бранител дойде в резултат на отдаването на под наем на Валентин Антов на Болоня. 20-годишният Антов бе преотстъпен срещу 500 000 евро, а през лятото може да бъде закупен от италианския тим за още 3 милиона евро.

От ЦСКА бяха близо до привличането на френския защитник Люка Перен като преотстъпен от Марсилия и дори бяха уговорили личните му условия. В последния момент обаче Перен остана в Олимпик, а след уволнението на треньора Вилаш-Боаш игра в следващите два мача на тима.

Дефанзивен полузащитник, който да бъде алтернатива на Юга и Жеферсон, се търси още от есента, посочва изданието и допълва, че Жорди Кайседо ще може да играе за ЦСКА още в първия кръг от подновяването на първенството срещу Славия.

Еквадорецът вече е картотекиран в БФС и няма никакви документални пречки той да направи официален дебют с червената фланелка през уикенда.

Армейците гостуват на "Овча купел" в събота от 17:30 часа, като мачът ще се предава по Диема спорт. Кайседо вече записа първия си двубой за тима - в последната контрола с Локо София, когато се появи на терена в 72-ат минута и 13 по-късно вкара гол за крайното 3:1.

Еквадорският таран се раздели със скандал с бившия си клуб Витория Баия и до последно не беше ясно дали бразилците ще изпратят навреме жълтата карта на играча.

Миналия месец Кайседо заведе дела пред местен съд и ФИФА, претендирайки за 120 000 долара. Все пак всички необходими документи за картотекирането му във футболната централа са били налице навреме. 


Същевременно нападателят продължава да се подготвя усилено за мача със Славия в събота, когато ще направи официален дебют за ЦСКА. Още не е ясно обаче дали той ще стартира като титуляр, или ще се появи в игра като резерва.

По-скоро таранът ще се включи от пейката срещу белите, тъй като не е в оптимална форма. Кайседо тренира индивидуално дори в почивния ден на тима в началото на седмицата, а в последните два дни сериозно впечатлява с физическата си мощ, която демонстрира в заниманията.

Сред 18-те за двубоя на "Овча купел" ще попадне и другото ново попълнение - аржентинският халф Федерико Варела. За мача отпадат двама полузащитници - наказаният Амос Юга и Жеферсон, който е с травма в прасеца.
Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки