Сензациите в пресата: Левски отрязал Етър за Галчев, Краев все пак ще отърве ножа

На „Герена“ борят с парно очакваните студове, Йомов и Пеняранда изпълняват дузпите в ЦСКА, контузия извади ас от националния и още…

Сензациите в пресата: Левски отрязал Етър за Галчев, Краев все пак ще отърве ножа

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 11 февруари 2021 година:

„Мач Телеграф“: Краев все пак ще отърве ножа

Пореден обрат е настъпил около Андриан Краев, научи „Мач Телеграф“. Халфът, който тренира индивидуално през цялата зимна подготовка досега, може и да отърве операцията. Както е известно, Славиша Стоянович обяви след контролата със Спортист (Своге), че ще се наложи Краев да легне под ножа, защото ситуацията при него се е влошила. Сега обаче отново е настъпил обрат. Състоянието на Андриан се е подобрило и на „Герена“ са решили да отложат интервенцията. „Сините“ се надяват, че болките му в слабините ще изчезнат сами, а не сред хирургически намеса. С травма е и един от младоците, които бяха на подготовка с отбора в Умаг, Хърватия. Това е Николай Арахангелов, който в последните два дни е преминал различни медицински тестове.

„Тема спорт“: Сините отрязали Етър за Галчев

Левски е отклонил предложение на Етър за Патрик-Габриел Галчев. Болярите са искали младока на сините под наем. Треньорът Славиша Стоянович обаче предпочита Галчев да остане на "Герена". Още след контролата със Спортист Своге треньорът обяви, че планира да разчита на всичките играчи, с които разполага. Той посочи, че всеки от юношите ще получи игрово време през пролетта. В една от зимните контроли Галчев бе използван и като крило, какъвто действаше в школата. При мъжете той е използван предимно като бек. Добрата новина за Славиша Стоянович е, че засега на "Герена" остава Найджъл Роберта. По всичко изглежда, че нидерландецът няма да премине в шведския шампион Малмьо. Треньорът вече прави състава си за домакинството на Монтана в неделя именно с Найджъл в нападение. 22-годишният нападател бе водещият голмайстор на Левски в контролите. Той реализира 3 попадения.

„Мач Телеграф“: На „Герена“ борят с парно очакваните студове
На „Герена“ се приготвиха подобаващо за арктическите студове, които се очакват у нас за уикенда. Още вчера „сините“ пуснаха парното под терена на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“. Целта е да се поддържа температура, която да не позволи на тревата да замръзне какво се очаква. Целта е Левски да посрещне на идеално игрище Монтана. По принцип „сините“ рядко прибягват до този лукс. Причината за това е, че той излиза и доста скъпо. „Не можем да жертваме играчите си“, категорични са обаче на „Герена“. Очаква се на официалното игрище да се проведе и последната тренировка преди двубоя с Монтана. 

„Тема спорт“: Йомов и Пеняранда изпълняват дузпите в ЦСКА

Георги Йомов и Адалберто Пеняранда ще бъдат основните изпълнители на дузпите в ЦСКА през пролетния дял от сезона. Именно на тях двамата в най-голя-ма степен е решил да залага Бруно Акрапович при отсъден наказателен удар за армейците до края на кампанията. През есента червените получиха право да изпълнят само една дузпа във всички 27 официални мача, които изиграха. Тя бе отсъдена срещу Левски чак в последния двубой на тима за 2020-а, но изстрелът на Тиаго от бялата точка бе спасен от Михайлов. В зимните контроли за ЦСКА бяха отсъдени два 11-метрови удара, които бяха реализирани от Йомов и Пеняранда, съответно срещу Аланияспор II и Локомотив Сф. Особено показателен бе изборът на венецуелеца в проверката със столичните железничари на "Армията", когато на терена бе и Тиаго. Отговорността обаче падна върху Адалберто, който сам си изработи дузпата в 7-ата минута и я превърна в гол. След Нова година дошлият от Уотфорд играч буквално е прероден и показа отлични качества на непривичния за него пост като вътрешен халф. Срещу Славия той ще бъде титуляр предвид кадровите проблеми с Юга и Жеферсон.

„Мач Телеграф“: Контузия извади ас от националния

Гардът на Левски ЛукОйл Венцислав Петков отпадна от групата на мъжкия национален отбор за подготовка за важните мачове в Латвия в края на месеца. Петков е получил контузия, заради която трябва да почива, обявиха от щаба. На негово място към отбора ще се присъедини центърът на Берое Станислав Ваклинов. Вчера тимът, воден от Росен Барчовски, се събра в Самоков за лагер, където ще бъде до края на седмицата. В събота националите ще играят срещу лидера в класирането в НБЛ Рилски спортист, а в неделя ще излязат срещу Академик Пловдив. Лагерът в Самоков ще протече в условия на строги правила за превенция на заразяването с COVID-19. Последните мачове от квалификациите за Евробаскет 2022 ще се проведат през февруари. От 19 до 22 февруари четирите отбора от нашата група Н ще се съберат в „балон“ в Латвия. Както е известно, Гърция и Босна и Херцеговина вече си осигуриха квота за европейското първенство. България и Латвия са с актив от по една победа и три поражения до момента, а при успех в директния мач, „лъвовете“ също ще се класират на шампионата на Стария континент. Мачът с Латвия е на 20 февруари, а на 22 тимът ни ще търси реванш от Босна и Херцеговина. Двубоите ще бъдат излъчени пряко в ефира на БНТЗ. Отборът ни ще лети за Рига на 15 февруари и ще се върне на 23 февруари.
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки