В КАТАР: Байерн е световен клубен шампион! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баварците изравниха рекорд на Барселона от 2009 година

В КАТАР: Байерн е световен клубен шампион! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байерн спечели втория си трофей от световно клубно първенство след 1:0 срещу мексиканския Тигрес на финала в Доха. Баварците триумфираха и през 2013 година. Голът отбеляза Бенжамен Павар. Първоначално попадението му не беше признато, но след намесата на ВАР реферът посочи центъра. Преди това попадение Кимих пък беше отменено от системата за видеоповторения. 

 

Благодарение на успеха Байерн изравни рекорд на Барселона от 2009-а. Тимът на Ханзи Флик спечели шест трофей в рамките на една година. Баварците направиха требъл в Германия. Освен това вдигнаха Шампионската лига и Суперкупата на Европа.

 

Германците бяха без Томас Мюлер, който даде положителен тест за коронавирус часове преди финала. Жером Боатенг пък беше пуснат да се прибере в Германия заради трагичната смърт на бившата си приятелка.

 

Байерн натисна от началото и 18-ата минута стигна до гол. Кимих стреля в долния десен ъгъл, Левандовски прескочи топката и тя влетя във вратата. След намесата на ВАР обаче попадението беше отменено с довода, че полякът е попречил на стража да се намеси, като в същото време е бил и в положение на засада. 

 

Удар на Лирой Сане в 34-ата минута пък се отби в гредата. 

 

След почивката Байерн продължи да диктува играна, но Тигрес някак си съумяваше да задържи резултата. Това обаче се промени в 61-ата минута. Левандовски надскочи Гусман, а отбитата топката стигна до Павар и той я оплете в мрежата. Първоначално попадението беше отменено за засада на Лева, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР стана ясно, че полякът е бил покрит от Салседо и голът бе признат.

С наближаването на последния съдийски сигнал Тигрес се опита да атакуват, но това откри много празни пространства за бързите играчи на германския шампион. След 80-ата минута носителят на Шампионска лига имаше две страхотни шанса за гол, но Коста и Толисо пропуснаха. 

 

В края Тигрес получи своя шанс, след като беше отсъдено нарушение в половината на Байерн. Дори вратарят се включи в наказателното поле на баварците, но мексиканският тим не се възползва и с това приключи и двубоят. 

 

БАЙЕРН - ТИГРЕС 1:0
1:0 Павар (61)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
БАЙЕРН: 1. Нойер, 4. Зюле, 5. Павар, 6. Кимих, 7. Гнабри, 9. Левандовски, 10. Сане, 19. Дейвис, 21. Ернандес, 27. Алаба, 29. Коман
 
ТИГРЕС: 1. Гузман, 3. Салседо, 13. Рейес, 29. Л. Родригес, 29. Дуенас, 5. Рафаел Кариока, 19. Писаро, 20. Акино,  23. Киньонес,  10. Жиняк, 32. К. Гонсалес
 
Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки