Боян Йоргачевич: Душата ме боли, че не съм на "Герена"!

Левски е любовта на живота ми, категоричен е бившият вратар на "сините"

Боян Йоргачевич:  Душата ме боли, че не съм на "Герена"!

 Има футболисти, които преминават през грандовете ни и после бързо се забравят. Има и такива, които остават в сърцата на феновете и са боготворени. Такъв за привържениците на Левски е Боян Йоргачевич. Сърцатият сърбин се сбогува по емоционален начин със "сините" и обеща, че никога повече няма да играе за друг отбор. Така и направи. Към днешна дата, бившият страж има две школи и работи за ДЮШ на гранда Цървена звезда, но голямата му мечта е да се върне на "Герена".  "Топспорт" се свърза с Боян Йоргачевич, който днес празнува своя 39 рожден ден, да анализира актуални теми около Левски и да сподели какви чувства е запазил към "сините".

 
Бояне, здравей. Къде те намираме? Имаш школа, продължаваш ли да се занимаваш с нея? Още ли си част от щаба на Цървена звезда?
 
- Много се радвам, че имам възможност да говоря с българска медия. Да, имам голяма школа с над 500 деца. Аз съм собственик. Намира се на 70 км от Белград. В сръбската столица съм собственик и на Академия за вратари. Тук идват от всички части на страната, на всякакви възрасти. Няма значение на колко години е, от най-ранна възраст, до 35 години имаме. Работим няколко треньори, включително и аз. Функционираме перфектно. Постоянно съм зает. Работя и в Цървена звезда. Там съм координатор на вратарите, на цялата ДЮШ на клуба. Там, знаете бях в първия отбор, около година с Деян Станкович. Сега се върнах пак на координаторското място. Доста е трудно. Давам всичко от себе си.
 
Като човек от щаба на Цървена звезда, запознат ли си със ситуацията с Найджъл Робърта? Имаше слухове, че "звездашите" го искат, както и Партизан?
 
- Има интерес, обаче мисля, че е в сферата на компетенциите на хора от друго звено на клуба. Не мисля, че е коректно да говоря за това.
 
Да поговорим за любимия ти Левски. Проследи ли подготовката на отбора, която в голямата си част беше близо до Сърбия - в Хърватия?
 
- Знам всичко за Левски. Поддържам връзка с Живко Миланов. Много обичам всичко в клуба. Всеки мач следя, гледам го в детайли, дали пряко, дали на запис. Анализирам си после. Смятам, че отборът направи добра подготовка, ползотворна и това ще си проличи през пролетта.
 
Какво е мнението ти за Славиша Стоянович? Правилният треньор ли е за Левски?
 
- Стоянович е много добър избор. Той е човек, който работи с емоция, дава много енергия на футболистите си. Левски е на прав път с него. Мисля, че знае как да върне отбора в правилния път, защо не и до шампионска титла.
 
В Левски сега има дилема около вратарския пост. Като бивш страж на този отбор, със сигурност имаш мнение за това кой е по-добрият избор - Николай Михайлов или Звонимир Микулич?
 
- Това са двама качествени вратари. За Ники Михайлов нямам думи, за да го опиша. Той е страхотен вратар. Момче, което е израсло на "Герена", истински левскар. Не е лош избор, не е грешка, ако е титуляр. Другото момче - Звонимир също е много качествен. Славиша е пред както казваме в Сърбия "slatke muke" (б.р - сладки мъки) с избора си на вратар.Да имаш два качествени вратаря, когато и двамата са страхотни, който и да избереш, не е грешка. Като бивш вратар им пожелавам и на двамата много успехи и малко голови в мрежата.
 
Отмина ли най-лошото за Левски?
 
- Да, мисля, че е така. Наско и другите шефове знаят какво правят. Да, на всички ни е ясно,че финансовото положение е тежко. Всички дават дори и повече от предела си, за да го има Левски. Мисля, че отборът може да се върне към шампионските години с това управление. Дай Боже да е така. На добър пък сме. Вярвам, че Левски отново ще се бори за титлата скоро.
 
Искаш ли да се върнеш в отбора, този път в друга роля?
 
- Сигурен съм, че един ден ще се върна у дома - в Левски. Аз искам да имам добра кариера, да съм се изградил като специалист напълно. Имам всички треньорски лицензи. Всичко, което може да се иска, го имам. Сега искам да давам всичко от себе си, за да раста в кариерата си.
 
Какво е за теб Левски?

- Левски за мен е живот. Когато се сбогувах с отбора, на изпращането, което беше изключително емоционално, казах, че никога повече няма да играя за друг отбор и така стана. Не съм и помислил да отида в друг тим. Аз все още нямам сила да дойда на "Герена" , много ми е трудно да гледам отбора отстрани. Душата ме боли, че не съм в Левски. Любов, емоция, всичко, нещо свято. Сигурен съм, че ще се върна у дома. Това е моят Левски и ме боли за него.
 
С какво спечели любовта на феновете? Защото има много играчи, които преминават през отбора и скоро са забравени, но ти остана в сърцата на привържениците?
 
- Отбор и жена един път се обича. Така е и с Левски. Всеки футболист в кариерата си има най-любим отбор, някой който за него е специален. За мен това е Левски. Любовта на живота ми!
 
Какво ще пожелаеш на отбора и феновете?
 
- Пожелавам на отбора да се върне там, където му е мястото - на върха. На феновете искам да кажа да продължават да подкрепят така отбора. Преди два дни си писах с един от най-големите фенове, тогава му казах: "Докато има хора като теб, да страдат, подкрепят клуба безрезервно, Левски ще го има винаги". Това са единствените фенове на света, които така истински обичат отбора си, които слагат Левски над всичко и всички!
 
Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки