Артета: Все още нямаме изградена титулярна единайсеторка

Лено и Давид Луис се завръщат, но Тиърни и Партей отпадат за мача с Лийдс

Артета: Все още нямаме изградена титулярна единайсеторка

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че тимът не успява да постигне серия от позитивни резултати, тъй като различни фактори пречат за изграждането на стартова единайсеторка.

Арсенал се намира на 11-о място във Висшата лига след 23 кръга, като има 10 загуби до момента - точно толкова, колкото имаше за целия минал сезон.

Освен това "артилеристите" са лидер в първенството по получени червени картони с пет, а голяма част от играчите пропуснаха различни периоди от кампанията заради травми. Според Артета обаче това не бива да бъде оправдание.

"Ситуацията е такава, каквато е. Трябва да се нагодим, а другите играчи да поемат отговорност", заяви испанският мениджър преди домакинството на Лийдс.

"В определени моменти се нуждаеш от постоянство. Виждате, че всички отбори, които са успешни, имат някаква титулярна единайсеторка. С нея могат да изградят химия и чувство на сплотеност. Ние досега не сме изградили това. Ясно е, има коронавирус, годината е странна за всички, нямаше предсезонна подготовка. Но мисля, че можеше да сме на много по-добро място, ако видим мачовете, които спечелихме и които загубихме", добави Артета.

За мача с Лийдс в състава на Арсенал се завръщат вратарят Бернд Лено и защитникът Давид Луис, които изтърпяха наказание от по един мач за червените си картони срещу Уулвърхемптън. Двубоя с Лийдс обаче пропускат бранителят Кийрън Тиърни и халфът Томас Партей, които са с травми.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки