В ИТАЛИЯ: Наполи спря устрема на Юве с юбилеен гол на Инсиние (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите останаха на 7 точки от лидера Милан след куп пропуски на Кристиано

В ИТАЛИЯ: Наполи спря устрема на Юве с юбилеен гол на Инсиние (ВИДЕО+СНИМКИ)

Италианският шампион Ювентус понесе първо поражение от шест мача насам, след като загуби с минималното 0:1 гостуването си на Наполи от 22-ия кръг на Серия „А“.

Единственото попадение в срещата реализира капитанът на домакините Лоренцо Инсиние от дузпа в 31-ата минута. Голът бе под номер 100 в кариерата на италианския национал за неаполитанците и им донесе дебютен успех за месеца, в който до момента те записаха две загуби и реми.

След победата Наполи събра 40 точки и вече е само на две от Ювентус, който пък изостава с цели 7 от лидера Милан.

Иначе „Старата госпожа“ пое инициативата в началните минути и още преди да е изтекла 10-ата Алваро Мората имаше чудесен шанс да се разпише, но ударът му бе блокиран от… Кристиано Роналдо.

В 14-ата пък Мората опита да изведе португалеца, който остави за Федерико Бернардески, чийто шут обаче не намери целта. 

След първи половин час игра се стигна и до решителния момент в двубоя. Тогава капитанът на гостите Джорджо Киелини удари с ръка съперник при едно единоборство за висока топка в наказателното поле и след разглеждане на ситуацията с ВАР главният съдия отсъди дузпа.

Въпреки протестите на „бианконерите“ зад топката застана Лоренцо Инсиние и хладнокръвно я прати в горния ъгъл на вратата, за да реализира победния гол в срещата. 

След това шампионите натиснаха в опит да изравнят още преди почивката, но не успяха да го сторят, а преди и след нея куп пропуски направи суперзвездата им Кристиано Роналдо. 

Едва 116 секунди след началото на второто полувреме той получи две възможности да стреля от границата на наказателното поле, но след първата ударът му бе блокиран, а след втората топката премина покрай вратата. 

В 49-ата минута отново португалецът имаше страхотна възможност да изравни. След разбъркване в наказателното поле обаче той опита технично изпълнение от непосредствена близост и стреля право във вратаря на Наполи.

Натискът на Ювентус обаче се засили и в 56-ата минута Федерико Киеза отправи много силен изстрел, ала в обсега на стража и той отново спаси.

Не след дълго гостите все пак вкараха гол, дело на Алваро Мората, който обаче бе в засада и попадението не бе зачетено. 

В 68-ата резервата Алекс Сандро опита изстрел, който не намери целта. В 74-ата "бианконерите" организираха опасна контраатака, но Роналдо реши да стреля от малък ъгъл и Мерет изби топката в корнер.

В 78-ата гостите имаха претенции за дузпа заради игра с ръка, но тя се оказа на...Уестън Маккени от техния отбор. В 85-ата шут на Киеза мина на сантиметри от гредата, а само минута по-късно Мората стреля опасно, но Мерет успя да спаси топката с краката си.

Натискът на торинци продължи и в 90-ата минута Роналдо нанесе удар с глава, но право в ръцете на вратаря. Веднага след това Маккени също стреля с глава, но топката се отби в Кристиано и излезе в аут. Рабио си изкара жълт картон и така ще пропусне двубоя с Кротоне в следващия кръг, а Киеза направи последния пропуск в мача.

Така Юве трябваше да се примири с поражението, докато Наполи стигна до успеха и треньорът Дженаро Гатузо вече може да е с една идея по-спокоен, защото преди срещата бе пред уволнение, според италианските медии. 

Наполи – Ювентус 1:0
1:0 Инсиние (31, дузпа)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


НАПОЛИ: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Максимович, Марио Руй, Бакайоко, Желински, Политано, Лозано, Осимен, Инсиние;

ЮВЕНТУС: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Киелини, Данило, Киеза, Бентакур, Рабио, Бернанрдески, Мората, Роналдо;

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки