Ето защо Упамекано избра Байерн

Трансферът ще стане факт през лятото

Ето защо Упамекано избра Байерн

Защитникът на РБ Лайпциг Дайо Упамекано може да се счита за сигурно ново попълнение на Байерн (Мюнхен), макар че сделката не е обявена официално. Спортният директор на баварците Хасан Салихамиджи обаче потвърди, че французинът ще пристигне на "Алианц Арена" след края на сезона, а медиите в Германия разкриха причините за избора на Упамекано.

Интензивните преговори между двете страни са започнали през ноември. Освен Салихамиджич, в тях е участвал и старши треньорът на Байерн Ханзи Флик. Той лично се е постарал да убеди бранителя, че ще има сериозна роля в състава. За неговото решение да се присъедини към баварския гранд е повлиял и фактът, че в отбора има още няколко френски футболисти.


Изборът на Упамекано е бил между Байерн, Ливърпул и Челси. В крайна сметка защитникът е преценил да остане в Бундеслигата, където се превърна в един от най-добрите играчи на своя пост.

Байерн ще плати на РБ Лайпциг 42 млн. евро, колкото е откупната клауза в договора на футболиста. Самият той ще подпише с европейския и световен клубен шампион до 2026 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки