РАДОСТ НА „ГЕРЕНА“: Робърта остава поне до лятото

Голмайсторът на Левски бил категоричен, че още му е рано да играе в САЩ

РАДОСТ НА „ГЕРЕНА“: Робърта остава поне до лятото

Найджъл Робърта ще остане в Левски поне до лятото, стана ясно вчера.

Нападателят е бил твърд, че все още му е рано да играе в САЩ и иска да си спечели трансфер в по-силно първенство с изявите си за „сините“.

Както е известно, в неделя стана ясно, че янки напират за него и до дни ще бъде продаден.

Това обаче най-вероятно няма да се случи сега. Понастоящем Робърта има два гола и четири астистенции на сметката си.

Едно от тези попадения донесе три точки и то във важен момент.

Робърта се разписа при 1:0 срещу Локомотив (Пд). Този мач бе повторен дебют на Славиша Стоянович начело на Левски.

Ръководството на клуба се е съобразило с него, както го стори и през лятото. Тогава на „Герена“ пристигна изгодна оферта за него от Персийския залив - 1 милион долара и отлични лични условия.

Робърта обаче бе категоричен, че парите не го интересуват, защото иска да играе голям футбол един ден. Нещата са се повторили по идентичен начин и сега.

Макар и Наско Сираков да бе категоричен в интервю преди седмица, че трансфер на Робърта ще означава финансово спокойствие в клуба поне за два месеца.

На „Герена“ обаче ще се надяват, че Найджъл наистина ще се развихри по терените и ще успее да осъществи милионен трансфер.

Вчера се появиха и информации, че условията, които са предлагали от САЩ, не са били и толкова изгодни за Левски, който вече пласира един футболист зад Океана - Станислав Иванов бе продаден на Чикаго Файър.

Найджъл Робърта бе спряган преди САЩ за Динамо Загреб, Партизан и Малмьо. Нито един от тези отбори обаче не пожела да плати сумата, която му търсят на „Герена“ - 1 милион евро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки