Сензациите в пресата: Бивш отбор на Ицо и араби искали Робърта, Бари пристига утре на "Герена"

„Сините“ гласят Монсалве за титуляр срещу Етър, отстрелват юношите един по един и още…

Сензациите в пресата: Бивш отбор на Ицо и араби искали Робърта, Бари пристига утре на "Герена"

Сензациите в пресата днес, вторник, 16.02.2021 година:

„Тема спорт“: Левски очаква Билал Бари утре

В сряда Левски трябва да обяви шестото си зимно попълнение. Тогава на "Герена" е очакван 23-годишният нападател Билал Бари. Таранът вече е спазарен с Монтана. Клубът от "Огоста" ще получи 100 хил. лева за правата на мароканеца. Славиша Стоянович искаше футболиста още в началото на зимната подготовка. Тогава обаче двете страни не успяха да стигнат до споразумение. Такова обаче вече има и Бари ще пристигне на "Георги Аспарухов", независимо дали "сините" ще продадат звездата си Найджъл Робърта. Вчера мароканецът проведе възстановителна тренировка на "Огоста", след като в неделя имаше възможност да се покаже пред бъдещия си треньор Стоянович. Нападателят игра 90 минути при загубата с 0:2 от Левски на "Герена". Той обаче не успя да блесне в този мач. Билал Бари е роден на 19 януари 1998 година и притежава и френски паспорт. Преди да подсили Монтана през есента, е носил екипа на румънския Конкордия, за който вкарва 2 гола в 22 мача. Той е юноша на Ланс, като за френския тим има 1 мач в Лига 2. За Монтана пък нападателят е с 3 гола в 11 двубоя. И докато привличането на Бари може да се счита за сигурно, то желанието на треньора да се сдобие с нов офанзивен халф няма да може да се осъществи. Поне такива са индикациите на този етап, въпреки че трансферният пазар у нас затваря в края на месеца.

„Тема спорт“: Гласят Монсалве за титуляр срещу Етър

Треньорът на Левски Славиша Стоянович най-вероятно ще заложи на испанския централен защитник Начо Монсалве за гостуването на Етър. Двубоят във Велико Търново е в неделя, 21 февруари, от 17:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Бранителят дебютира за сините при успеха с 2:0 над Монтана. Испанецът се появи на "Герена" в заключителните секунди на срещата. 26-годишният юноша на Атлетико Мадрид пристигна в клуба като свободен агент, след като в началото на януари прекрати договора си с испанския втородивизионен НАК Бреда. Очаква се Начо да застане до Ребин Сулака в центъра на отбраната в неделя, който също бе привлечен през зимата. При този вариант Живко Атанасов ще остане в резервата. През тази пролет се очаква сините да заиграят с чисто нова защита. Това ще се случи, когато бековете Файсал Рерас и Драган Михайлович подобрят физическата си форма. Титулярно място вече получи хърватският страж Звонимир Микулич, който измести Николай Михайлов. Аут за двубоя на "Ивайло" е французинът Тома Даске. Срещу Монтана той получи петия си жълт картон от началото на сезона и ще бъде наказан за 1 мач.

„Мач Телеграф“: Бивш отбор на Ицо искал Робърта
Интересен факт изникна около провалената сделка за Найдъжл Робърта. А той е, че отново бивш клуб на Стоичков е напирал за него. Това е Ди Си Юнайтед, където Ицо завърши кариерата си. Тимът от Вашингтон обаче не е бил готов да плати на момента парите за нидерландеца, а го е искал само под наем с опция да бъде откупен по-късно. Първенството в САЩ стартира на 17 април. Както е известно, Станислав Иванов също се озова в клуб, където е играл Христо САЩ Стоичков - Чикаго Файър. Така Левски успя да намаже от имиджа на Камата зад Океана. 

„Тема спорт“: И араби питали за правата на Найджъл

Арабски клуб е отправил запитване за правата на нападателя на Левски Найджъл Роберта, съобщи Дарик радио. Към 23-годишният стрелец на сините има оферта и от клуб от американската МЛС. Желанието на собственика Наско Сираков е нидерландецът да бъде продаден. Така в клуба ще влязат свежи средства, които по думите на боса ще гарантират бюджета поне за 2 месеца. Треньорът Славиша Стоянович настоява Найджъл да остане през пролетта, но по-скоро играчът е с единия крак извън "Герена". Левски има позиции на пазара в ОАЕ. През лятото на 2020 година сините продадоха халфа Давиде Мариани на Шабаб ал Ахли. През тази зима пък бразилското крило Паулиньо бе трансферирано в Корфакан. Ако се стигне до трансфер на Роберта в арабския свят, то нидерландецът ще получава в пъти по-висока заплата от тази на "Герена".

„Мач Телеграф“: Отстрелват юношите един по един
Острел на юношите на Левски се, задава в предстоящите мачове на отбора. В домакинството на Монтана на пейката остана Николай Михайлов, а това предстои да се случи и с още кадри от школата на „Герена“, които досега неизменно бяха в стартовите 11. Следващият, който ще сдаде мястото си, е Патрик-Габриел Галчев. Това ще се случи в гостуването на Етър. Според запознати срещу „виолетовите“ дебют като ляв защитник ще направи Драган Михайлович. Затова Славиша Стоянович намекна още след мача с Монтана. Нищо, че Патрик-Габриел Галчев бе един от играчите, които блеснаха при завръщането му на „Герена“. При това младокът, който е дясно крило, се справи като ляв халф-бек. След него идва ред и на Ивайло Найденов, когато във форма влезе Файсал Рерас. Трансформацията ще приключи с Живко Атанасов, който живна с привличането на Ребин Сулака. За неговото място обаче е гласен Начо Монсалве. На пейката се настаниха Мартин Петров и Марин Петров, които по традиция бяха титуляри в контролите.
Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки