Сензациите в пресата: Бивш отбор на Ицо и араби искали Робърта, Бари пристига утре на "Герена"

„Сините“ гласят Монсалве за титуляр срещу Етър, отстрелват юношите един по един и още…

Сензациите в пресата: Бивш отбор на Ицо и араби искали Робърта, Бари пристига утре на "Герена"

Сензациите в пресата днес, вторник, 16.02.2021 година:

„Тема спорт“: Левски очаква Билал Бари утре

В сряда Левски трябва да обяви шестото си зимно попълнение. Тогава на "Герена" е очакван 23-годишният нападател Билал Бари. Таранът вече е спазарен с Монтана. Клубът от "Огоста" ще получи 100 хил. лева за правата на мароканеца. Славиша Стоянович искаше футболиста още в началото на зимната подготовка. Тогава обаче двете страни не успяха да стигнат до споразумение. Такова обаче вече има и Бари ще пристигне на "Георги Аспарухов", независимо дали "сините" ще продадат звездата си Найджъл Робърта. Вчера мароканецът проведе възстановителна тренировка на "Огоста", след като в неделя имаше възможност да се покаже пред бъдещия си треньор Стоянович. Нападателят игра 90 минути при загубата с 0:2 от Левски на "Герена". Той обаче не успя да блесне в този мач. Билал Бари е роден на 19 януари 1998 година и притежава и френски паспорт. Преди да подсили Монтана през есента, е носил екипа на румънския Конкордия, за който вкарва 2 гола в 22 мача. Той е юноша на Ланс, като за френския тим има 1 мач в Лига 2. За Монтана пък нападателят е с 3 гола в 11 двубоя. И докато привличането на Бари може да се счита за сигурно, то желанието на треньора да се сдобие с нов офанзивен халф няма да може да се осъществи. Поне такива са индикациите на този етап, въпреки че трансферният пазар у нас затваря в края на месеца.

„Тема спорт“: Гласят Монсалве за титуляр срещу Етър

Треньорът на Левски Славиша Стоянович най-вероятно ще заложи на испанския централен защитник Начо Монсалве за гостуването на Етър. Двубоят във Велико Търново е в неделя, 21 февруари, от 17:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Бранителят дебютира за сините при успеха с 2:0 над Монтана. Испанецът се появи на "Герена" в заключителните секунди на срещата. 26-годишният юноша на Атлетико Мадрид пристигна в клуба като свободен агент, след като в началото на януари прекрати договора си с испанския втородивизионен НАК Бреда. Очаква се Начо да застане до Ребин Сулака в центъра на отбраната в неделя, който също бе привлечен през зимата. При този вариант Живко Атанасов ще остане в резервата. През тази пролет се очаква сините да заиграят с чисто нова защита. Това ще се случи, когато бековете Файсал Рерас и Драган Михайлович подобрят физическата си форма. Титулярно място вече получи хърватският страж Звонимир Микулич, който измести Николай Михайлов. Аут за двубоя на "Ивайло" е французинът Тома Даске. Срещу Монтана той получи петия си жълт картон от началото на сезона и ще бъде наказан за 1 мач.

„Мач Телеграф“: Бивш отбор на Ицо искал Робърта
Интересен факт изникна около провалената сделка за Найдъжл Робърта. А той е, че отново бивш клуб на Стоичков е напирал за него. Това е Ди Си Юнайтед, където Ицо завърши кариерата си. Тимът от Вашингтон обаче не е бил готов да плати на момента парите за нидерландеца, а го е искал само под наем с опция да бъде откупен по-късно. Първенството в САЩ стартира на 17 април. Както е известно, Станислав Иванов също се озова в клуб, където е играл Христо САЩ Стоичков - Чикаго Файър. Така Левски успя да намаже от имиджа на Камата зад Океана. 

„Тема спорт“: И араби питали за правата на Найджъл

Арабски клуб е отправил запитване за правата на нападателя на Левски Найджъл Роберта, съобщи Дарик радио. Към 23-годишният стрелец на сините има оферта и от клуб от американската МЛС. Желанието на собственика Наско Сираков е нидерландецът да бъде продаден. Така в клуба ще влязат свежи средства, които по думите на боса ще гарантират бюджета поне за 2 месеца. Треньорът Славиша Стоянович настоява Найджъл да остане през пролетта, но по-скоро играчът е с единия крак извън "Герена". Левски има позиции на пазара в ОАЕ. През лятото на 2020 година сините продадоха халфа Давиде Мариани на Шабаб ал Ахли. През тази зима пък бразилското крило Паулиньо бе трансферирано в Корфакан. Ако се стигне до трансфер на Роберта в арабския свят, то нидерландецът ще получава в пъти по-висока заплата от тази на "Герена".

„Мач Телеграф“: Отстрелват юношите един по един
Острел на юношите на Левски се, задава в предстоящите мачове на отбора. В домакинството на Монтана на пейката остана Николай Михайлов, а това предстои да се случи и с още кадри от школата на „Герена“, които досега неизменно бяха в стартовите 11. Следващият, който ще сдаде мястото си, е Патрик-Габриел Галчев. Това ще се случи в гостуването на Етър. Според запознати срещу „виолетовите“ дебют като ляв защитник ще направи Драган Михайлович. Затова Славиша Стоянович намекна още след мача с Монтана. Нищо, че Патрик-Габриел Галчев бе един от играчите, които блеснаха при завръщането му на „Герена“. При това младокът, който е дясно крило, се справи като ляв халф-бек. След него идва ред и на Ивайло Найденов, когато във форма влезе Файсал Рерас. Трансформацията ще приключи с Живко Атанасов, който живна с привличането на Ребин Сулака. За неговото място обаче е гласен Начо Монсалве. На пейката се настаниха Мартин Петров и Марин Петров, които по традиция бяха титуляри в контролите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки