Джокович достигна до деветия си 1/2-финал на Australian Open (ВИДЕО)

Сърбинът се справи с Александър Зверев

Джокович достигна до деветия си 1/2-финал на Australian Open (ВИДЕО)

Защитаващият титлата си и водач в световната ранглиста Новак Джокович се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис за девети път в кариерата си. Осемкратният шампион в Мелбърн пласира 23 аса и победи шестия в схемата Александър Зверев с 6:7(6), 6:2, 6:4, 7:6(6) след три часа и половина игра.

За място на финала той ще се изправи срещу квалификанта и дебютант в турнирите от Големия шлем Аслан Карацев (Русия), който елиминира получилия травма на гърба Григор Димитров с 2:6, 6:4, 6:1, 6:2 в по-ранния четвъртфинал днес.

Ноле, който е преследван от физически проблеми в последните си срещи, допусна пробив още в първия гейм, но при 4:5 успя да го върне, като Зверев пропусна сетбол. В последвалия тайбрек германецът все пак спечели с 8:6 точки и по този начин поведе в резултата със сет аванс.

Джокович стартира устремно втората част и взе аванс от 4:0, за да изравни, а в третата той направи страхотен обрат от 1:4 със серия от пет поредни гейма, след която резултатът стана 2:1 в полза за сърбина.

Зверев отново взе ранна преднина от 3:0 в четвъртата част, но Джокович изравни при 3:3. Германецът пропусна още един сетбол при 6:5 и сервис на сърбина, а в оспорвания втори тайбрек номер 1 в света триумфира с 8:6 точки и продупчи билета си за 1/2-финалите на надпреварата.

"Минал съм през много контузии през кариерата ми. Налагало ми се е да се отказвам няколко пъти. Не за първи път имам проблеми с травма. Благодарение на моя физиотерапевт, на моя екип, успяхме да закърпим положението, за да мога да бъда във форма, да тренирам в почивния ден. При тези условия имах нужда от време, за да загрея и да вляза в мача. Трябваше да настройвам играта си в движение. Имах късмет да пробия рано във втория сет. След това започнах да се движа по-добре. Направих повече асове от него, това беше много важно. Но имаше много нерви и напрежение. Саша се бореше да последния удар. Сега се чувствам емоционално изпразнен. Той ме тласна до ръба на възможностите ми. Всеки можеше да спечели този мач. Доволен съм, че аз съм победител в този толкова равностойна среща", каза Джокович.

"Не съм го гледал изобщо досега, само тук на турнира", каза сърбинът за следващия си опонент - Аслан Карацев. "Здрав е физически, има доста сила в ударите си, хубав бекхенд. Типичен представител на руската школа, сервира добре и е много мотивиран. В днешния му мач Григор игра добре сет и половина, но след това и той получи травма. Много тенисисти получиха различни контузии тук. Това по всяка вероятност се дължи на необичайните обстоятелства около турнира и неравномерното натоварване", добави Ноле.

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки