ЗА ИСТОРИЯТА: Левски удари кота 150 при чужденците

Мароканците трудно виреят на „Герена“

ЗА ИСТОРИЯТА: Левски удари кота 150 при чужденците

Левски осъществи вчера трансфер за историята си.

Котата на чужденците, които са се подвизавали в отбора, удари 150 души, след като Билал Бари бе представен официално като ново попълнение.

Той е първият офанзивен играч, който бе привлечен през тази зима.

Французинът с корени от Мароко подписа за година и половина.

Той ще е шестият представител на Африканската страна, който ще се подвизава на „Герена“ след Юсуф Рабех, Шакиб Бензукан, Рашид Тиберканин, Мехди Бурабия и Фейсал Рерас, който обаче все още чака дебют.

Най-вероятно Билал Бари дори ще го изпревари. Причината е, че Славиша Стоянович няма да бърза с налагането на Рерас, защото не е доволен от физическото му състояние в момента.

Мароканската колония пък се изравни по брой с тази на руснаците и испанците, които са минали през Левски. Бари, който е роден на 19 януари 1998 година в Ланс, няма проблеми с формата, след като досега бе титуляр в контролите, а и в първата официална среща за годината за Монтана. По ирония на съдбата тя бе срещу Левски.

Билал е юноша на Ланс, чийто екип е защитавал Наско Сираков, но има само един мач за първия отбор. След това е преотстъпен на Берган, с който печели Купата на Мароко през 2019 година. Кариерата му по-късно преминава през румънския Конкордия, с който има 22 мача и 2 гола.

В Монтана се озова през 2020 година. На „Огоста“ записа 11 мача, в които вкара 2 гола. „Сините“ му бяха хвърлили око за заместник на Найджъл Робърта, но е възможно и двамата за играят заедно в атаката на тима.

Както е известно, нидерландецът предпочита да остане на „Герена“ до момента, след като не го блазни възможността да бъде пратен под наем в Ди Си Юнайтед. Справката в историята показва, че от всички континенти до този момент Левски не е привличал чужденци само от Австралия и Нова Зеландия. Иначе в бройката на легионерите има и двама, които не са записвали и минута в официален мач.

Първият е германски вратар, за който историята помни само едно от имената му - Янек. Постижението му повтори и Диану дос Сантос. Бразилецът бе закупен от Беласица през зимата на 2007 година, но си остана само с трансфера на „Герена“. Първият чужденец, който носи синята фланелка, е руснакът Михаил Борисов.

Иначе Билал Бари ще трябва да се погрижи доста, за да изтрие негативния имидж, който оставиха мароканците на „Герена“. Става въпрос най-вече за Юсуф Рабех и Шакиб Бензукан, а покрай тях в каша се забърка и Рашид Тиберканин.

Рабех се прочу с издънките си зад волана и скандалите, които забърка с треньори и шефове. Освен това провали трансфер за сериозна сума в Анжи. В крайна сметка „сините“ бяха принудени да се отърват от него почти без пари, след като го харизаха на Магреб Тетуан.

Шакиб Бензукан пък бе постоянно контузен, а в същото време не спираше да ходи по технопартита, а и не бе ясно какви субстанции ползва там. Тиберканин пък бра страх заради издънка на Рабех, когато двамата бяха погнати от таксиметрови шофьори. Освен това не успя да защити марката „Аякс“, с която дойде на „Герена“. Левски обаче удари 10 с мароканец номер 4 - Мехди Бурабия. Той бе наистина класен играч, но го доказа в последствие. Поиска да бъде продаден от Левски, след като бе съблечен от феновете при загуба 0:3 от ЦСКА.

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки