Сензациите в пресата: Левски урежда Михайлович за Етър, ЦСКА отказа оферти за Мазику и Тиаго

Акциите на „червените“ трябва да бъдат предложени първо на Ицо, Лудогорец слага Ренан и Пламен Илиев на тезгяха, Берое договори малиец от ФАР и още..

Сензациите в пресата: Левски урежда Михайлович за Етър, ЦСКА отказа оферти за Мазику и Тиаго

Сензациите в пресата днес, сряда, 17 февруари 2021 година:

„Мач Телеграф“: В ЦСКА отказали оферти за Мазику и Тиаго

От ЦСКА са отказали оферти за други двама от титулярите си - Брадли Мазику и Тиаго Родригес. Първият е бил искан от клуб от МЛС, който е давал 2 млн. евро, докато за португалеца са били изведени 850 000 евро. „Няма как да продадем всички футболисти, защото тогава ще останем без отбор. Тези, които има възможност и при добра оферта, не виждам никакъв проблем да не бъдат продадени, за да може да се осигури финансовото обезпечаване на клуба“, коментира изпълнителният директор Пламен Марков.

„Тема спорт“: Левски урежда Драган Михайлович за Етър

Ръководството на Левски се надява, че ще може да уреди едно от новите попълнения Драган Михайлович за гостуването на Етър. Бившият футболист на АПОЕЛ Никозия подписа със сините през миналата седмица и не взе участие в първия официален мач през тази година на столичани при победата с 2:0 над Монтана. Драган Михайлович може да играе като десен и ляв краен бранител, но се чувства по-добре в дясната зона на защитата. Босненецът с швейцарски паспорт е гласен за заместник на Ивайло Найденов, който бе несменяем титуляр през есента, след като нямаше алтернатива на този пост. По всяка вероятност Михайлович ще стартира на "Ивайло" в неделя, тъй като е впечатлил по време на тренировките, и така Найденов ще седне на пейката. За момента не така стоят нещата при друг от новите нови - Файсал Рерас. Мароканецът все още не е готов за игра, след като и Славиша Стоянович заяви, че бранителят има проблеми с килограмите.

„Мач Телеграф“: Акциите на ЦСКА трябва да бъдат предложени първо на Ицо

Оттеглящите се от ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов трябва да предложат първо акциите си на третия акционер в АД-то - Христо Стоичков. Това гласи Търговският закон. Самият Пламен Марков призна, че не е разговарял с Ицо за последните събития в клуба, а според различни източници Ганчев вече се е чул със Стоичков. Ганчев и Инджов пък са обещали до седмица да оправят задълженията на клуба.

„Тема спорт“: Лудогорец слага Ренан и Пламен Илиев на тезгяха

Лудогорец почти сигурно ще продаде един от двамата си вратари - Пламен Илиев и Ренан дос Сантос. Както е известно, от лятото в Разград е договорен трети страж - нидерландецът Падт от Грьонинген. В момента част от тима е и бившият национал Владислав Стоянов. Под наем в Ботев Враца пък е Дамянов. И тримата основни под рамката - Илиев, Ренан и Стоянов, имат договори с клуба до лятото на 2022 година. С оглед събирането на петима плюс Дамянов, който е преотстъпен до края на сезона, Лудогорец обмисля продажба на някой измежду Пламен Илиев и Ренан. През лятото Владо Стоянов става на 34 години и с оглед тежката контузия и възстановяване трудно за него може да бъдат взети добри пари. Не така обаче стоят нещата с другите двама. За Ренан усилено се заговори, че е пред завръщане в родината, но на този етап самият страж нямал желание да напуска Лудогорец. Валдас Дамбраускас, както и самото ръководство пък едва ли ще искат да има толкова много опции за вратарския пост и най-вече плащане на заплати. Затова раздялата с някой от досегашните на поста изглежда повече от логична.

„Мач Телеграф“: Берое договори малиец от ФАР

Берое се е договорил с 26-годишния Абубакар Ибрахима Тунгара, съобщава Блиц. Крилото играе за мароканския ФАР Рабат от 2017-а насам. За настоящия си тим Тунгара, който е от Мали, има 101 мача, в които е отбелязал 16 попадения. Халфът е бил част и от националния отбор на страната си до 20 години. Двете страни вече са се разбрали за договора на малиеца, като освен Тунгара в Стара Загора след края на сезона трябва да пристигнат и Илиян Стефанов от Локомотив (София) и Реян Даскалов от Царско село.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки