Крушарски: Тази ще е най-хубавата година за Локомотив!

Виза спряла Карагарен за Индепендиенте, картбланш за Тунчев, вдигат трибуна „Бесика“ през септември

Крушарски: Тази ще е най-хубавата година за Локомотив!

Собственикът Локо (Пд) Христо Крушарски демонстрира непресъхващия си оптимизъм и в дните преди дербито с Лудогорец. Макар и извън контекста на предстоящия мач, той обяви, че тази година ще е най-успешната.

„Невинаги нещата са вървели, откакто взех Локомотив, но в последните три години при нас се вижда надграждане. Дойдоха и успехите, които зарадваха хиляди хора. Тази година, която започва, ще бъде най-добрата“, категоричен бе Крушарски в предаването „Игра в центъра“ с Валентин Грънчаров, което се излъчва в социалната мрежа.

Босът на „черно-белите“ е уверен, че бизнесът му ще се развива все по-добре в следващите години и потвърди за пореден път, че целта пред тима му този сезон е спечелване на Купата на България и място в тройката на шампионата. Крушарски е категоричен, че по отношение на плащанията в клуба няма нищо притеснително.

„Няма някой, който да каже, че не съм му платил това, което му дължа. Тези, които работят с мен, знаят, че около Нова година винаги имам проблеми с плащанията. Но къде в момента няма. Това обаче не носи напрежение, защото с играчите сме си изградили доверие и приятелство извън работата. За това на терена не се бъркам в работата на никого. Кога-то са извън терена и седнем някъде, сме равни“, коментира Крушарски.

„Локомотив като клуб прогресивно намалява задълженията си. До март-април ще останат само лихвите към данъчните. 160 000 лева са старите задължения и 300 000 лева“, каза Крушарски и разкри, че горната граница на заплатите в Локомотив е 8 хиляди лева. Клубът няма никакви дългове към бивши играчи и служители.

„Откакто аз съм в клуба, си плащаме всичко и погасяваме по план натрупаните стари дългове“, добави босът на „черно-белите“ и посочи, че има пълно доверие на треньора Александър Тунчев.

Крушарски е изключително доволен от това, че специалистът е приел неговите възгледи е проявил смелост да започне да налага юноши в първия отбор.

„Питайте Александър Тунчев какво съм му казал. Едно колело върви добре, когато е смазано и никога не трябва да сменяваш греста. Сашо Тунчев три години работи с Бруно. Той е един от хората, които играха в Локомотив за без пари, преди да дойда аз. Показал е, че не стои само заради парите. Миналата година имаше шестима чужденци, които седяха на пейката и взимаха заплата. 15 човека сега са основни и шестима юноши. Аз му казах на Сашо още от самото началото да си направи екипа. И четиримата треньори са играли заедно и показват добра работа. На подготовката имахме добри резултати, което не е най-важното, но все пак е факт“, доволен е Крушарски, който разкри, че аржентинският Индепентиенте е имал силно желание да привлече Бирсент Карагарен. От клуба са обсъждали трансфера с боса, след като националът е бил одобрен от треньора на южноамериканците. Развитие обаче не е имало заради дългата процедура по издаване на работна виза за Аржентина. Както „Мач Телеграф“ писа още преди месеци, Крушарски бе предложил в Южна Америка и другия си „син“ в „черно-белите“ редици Парвиз Умарбаев.

Крушарски потвърди и че той е настоял за преминаването на Александър Иванов от Рилски спортист в Локо (Пд), а баща му Георги Иванов първоначално е бил против.

„Фугата ми каза, че момчето има качества. А освен това трябва да покажем и на тези момчета, които играят без пари в Рилецо, че пред тях има перспектива“, обясни Крушарски, като разкри още, че вече трябва да има издадена виза за строеж на стадиона в парк „Лаута“ и след 20 дневен срок, в който може да има евентуално обжалване, могат да започнат строителните дейности. Обещанията са, че през септември ще е готова изцяло обновената фенска трибуна „Бесика“.

Очакванията са през това време да са готови и два терена на базата в квартал „Тракия“, на която ще провеждат занимания юношите от школата.

„Парите от държавата се дават на община Пловдив, която да инвестира в собствените си имоти. В момента преговарям с една турска фирма, която е направила много игрища на света. Те дават офертите за изграждането на терен, който да е с отопление“, допълни Крушарски.

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки