Сензациите в пресата: Питат Стоичков за акциите на ЦСКА, директор се срещна с отбора и Бруно

На „Герена“ се бавят с решенията, Вандерсон на линия за „Лаута“, Ковачев отказал два пъти по-висока заплата от Лудогорец, за да играе в Арда и още…

Сензациите в пресата: Питат Стоичков за акциите на ЦСКА, директор се срещна с отбора и Бруно

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 18 февруари 2021 година:

„Тема Спорт“: Питат Стоичков за акциите на ЦСКА
Собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов са изпратили официално запитване до Христо Стоичков дали има желание да придобие мажоритарния дял от акциите на клуба. Според Търговския закон те трябва първо на него да предложат ценните книжа - легендата притежава дяловете на клуба. Ако Стоичков откаже официално да ги придобие, акциите ще може да бъдат предлагани на други лица.

„Тема спорт“: Директор на ЦСКА се срещна с отбора и Бруно преди тренировката

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков се срещна вчера с отбора и старши треньора Бруно Акрапович. Това се случи преди тренировката, която започна в 15:00 часа. Шефът на армейците е провел разговор с тях. Марков е уверил тима, че място за притеснения няма и всички в клуба ще получават редовно заплатите си. На играчите им е било казано, че трябва да мислят само за футбол. Срещата е продължила около 15 минути, като е имало няколко въпроса към изпълнителния директор. После той е имал разговор на 4 очи с Акрапович. Марков е обявил, че всички шефове остават на заеманите от тях длъжности и че структурни промени няма да има. Играчите са приели спокойно новините от последните дни.

„Мач Телеграф“: На „Герена“ се бавят с решенията

Във времена, като днешните, в които нищо не се знае, е трудно да вземеш решение за раздяла с някой. На „Герена“ бяха опрени почти до стената, след като бяха ударени от цунамито COVID-19 през есента. Славиша Стоянович завари при завръщането си едва петима играчи на кръст. При това двама от тях бяха вратари. Сега ситуацията е друга на пръв поглед. Тимът се подсили с шестима футболисти. Очаква се през април и завръщането на братята Цоневи поне в тренировките. На „Герена“ добре знаят, че на някои постове, най-вече в атаката и защитата, се задръстиха от футболисти и трябва да се отпушат. Време за трансфери няма много, ако не броим Найджъл Робърта. Затова трябва да се търсят варианти с преотстъпване. Най-вече за младите. Ако Патрик-Габриел Галчев, Георги Александров, Мартин Петков и Марин Петков ще трябва да чакат чудо, за да хванат ръка, то няма смисъл да тренират за здраве на „Герена“. Връщането им при юношите пък ще бъде още по-безсмислено. Независимо, че най-вероятно ще става въпрос за мач или два. Така само ще се убие желанието им. В Левски обаче си признаха, че трудно вземат решенията. Най-вече треньорите. Затова кроиха и мериха цяла зима, за да вземат уж точните играчи. А има и такива като Насиру Мохамед, които трябва да играят, за да бъдат продадени. Ясно е, че за битките, които предстоят, са нужни мъже. Младите май бяха до контролите, но поне да им се даде шанс да разкрият качествата си, а не да стоят за красота на „Герена“.

„Тема спорт“: Ковачев отказал два пъти по-висока заплата в Разград

Светослав Ковачев е отказал два пъти по-висока заплата в Лудогорец, за да премине в Арда. Както е известно, бившият младежки национал е подписал предварителен договор с кърджалийци, който ще влезе в сила от 1 юли. Заради отказа да парафира нов контракт с разградчани в момента той е във "фризера". Не тренира с първия и втория тим и не играе в мачовете. През есента крилото бе под наем в Арда, като направи силен полусезон. Преотстъпването му изтече на 1 януари. Договорът му с Лудогорец е до края на юни. Той е получил предложение за нов при два пъти по-висока заплата от тази, която ще взима в Арда от 1 юли. Това обаче не е трогнало младока, който искал само едно - да играе редовно. А в Разград е ясно, че това няма да се случи и ще трябва да рита за дубъла. Нещо, което не се понравило на Ковачев.

„Мач Телеграф“: Вандерсон влиза в групата за „Лаута“
На още един футболист ще може да разчита треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас. Става дума за опитния халф Вандерсон.Той бе в Бразилия през последните 2 седмици, като причината бе смъртта на неговия баща. От няколко дни бразилецът с български паспорт тренира на пълни обороти и дори може да попадне в групата за гостуването на Локо (Пд). Вандерсон получи тежка контузия през юли, от която обаче се възстанови и проведе зимна подготовка на пълни обороти. Точно преди да се завърне в игра, получи лошата новина за кончината на своя родител и замина за Бразилия. С неговото присъствие в състава Дамбраускас вече има точно четирима флангови играчи - титулярите Кирил Десподов и Бърнард Текпетей, Мавис Чибота, както и вече Вандерсон.

„Тема Спорт": Мишо Александров разтрогва до дни
Универсалният футболист на Арда (Кърджали) Михаил Александров ще разтрогне договора си с клуба в близките дни, твърди "Тема Спорт". Бившият национал не получава достатъчно игрови минути от наставника Николай Киров и поради тази причина е решил да потърси ново предизвикателство. Той ще се срещне с президента на кърджалийци Петър Пешев, за да уточнят детайлите по раздялата. През годините 31-годишният Александров, който е юноша на ЦСКА, бе използван като ляво крило, ляв външен халф и дори ляв краен защитник, а кариерата му премина през младежките формации на Борусия (Дортмунд), Академик (София), Лудогорец, Легия (Варшава) и Арсенал (Тула). На този етап опциите пред Александров са Славия и Етър, които са изявили желание да го привлекат в редиците си. За целта обаче бившият национал трябва да разтрогне с Арда до края на месеца, когато затваря трансферният прозорец у нас.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки