Сериозна чистка в Арсенал през лятото

Вижте кои футболисти нямат място в плановете на Артета

Сериозна чистка в Арсенал през лятото

 Отборът на Арсенал има план как да намали разходите си. „Sun“ твърди, че в отбора се готви масова чистка през лятото, като сред играчите, на които ще се търсят нови отбори са Александър Лаказет и Давид Луис.

Без изгледи за допускане на фенове през този сезон и взет краткосрочен заем от 120 милиона британски лири, както и надвисналата сериозна заплаха от това „артилеристите“ да пропуснат участие в европейскитеклубни турнири за първи път от 1995 година, може да окажат сериозен финансов проблем за клуба.

През януари отборът се раздели с Месут Йозил, Шкодран Мустафи и Сократис Папастатопулос, съответно и от техните заплати. С отдадените под наем Сеад Колашинац, Ейнсли Мейтланд-Найлс и Джо Уилок, „Sun“ пише, че Арсенал ще спести 16.5 милиона от заплати до края на този сезон. Това обаче изглежда само първата стъпка от драстичното прочистване на бюджета, като основната част от плана ще се осъществи през лятото.

Лаказет се доближава до последната година от договора си на „Емиратс“, според който той печели по 150 000 паунда на седмица и все още не е взето решение дали контрактът му трябва да бъде удължен. Тимът може да се изкуши да го продаде след края на сезона, за да не го изпусне без пари през лятото на 2022 година.

33-годишният защитник Давид Луис печели около 120 000 британски лири на седмица и договорът му изтича това лято, когато вероятно ще бъде освободен въпреки скорошните информации, че мениджърът Микел Артета иска да го задържи. Полузащитниците Матео Гуендузи и Лукас Торейра, които играят посд наем съответно в Херта Берлин и Атлетико Мадрид, също ще бъдат продадени през лятото за около 25 милиона британски лири.

Крайният бранител Сеад Колашинац вероятно ще напусне срещу минимална сума, докато клубът ще обмисли по-сериозни оферти за Уилок и Мейтланд-Найлс, както и за други юноши на „топчиите“ - Рийс Нелсън и Еди Нкетия.

А Артета и техническият директор Еду вече кроят планове за летния трансферен прозорец. Те искат да вземат за постоянно халфът Дани Себайос от Реал Мадрид и вратарят Мат Райън от Брайтън. Те може да се опитат да се договорят с Реал и за постоянен трансфер на Мартин Йодегаард.

По-късно тази вечер Арсенал среща португалския Бенфика в първи 1/16-финал от турнира Лига Европа. Срещата ще се проведе в Рим заради мерките с борбата с коронавируса. В неделя пък лондончани приемат лидера във Висшата лига - Манчестър Сити.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки