ОБЗОР: Испански средняк засили Наполи към изхода на Лига Европа (ВИДЕО)

Вижте как завършиха късните мачове в Лига Европа

ОБЗОР: Испански средняк засили Наполи към изхода на Лига Европа (ВИДЕО)
Гранада спечели с 2:0 домакинството си на Наполи от 1/16-финалите на Лига Европа. Осмият в класирането на Ла Лига шокира съперника си с два гола за две минути и удържа аванса си до края. По този начин засили италианците към изхода на турнира.
 
Домакините откриха резултата в 19-ата минута, когато Ерера засече с глава центриране на Кенеди. Само две по-късно именно бразилецът удвои преднината на своя тим, завършвайки опасна контраатака с удар в далечния долен ъгъл на противниковата врата. В 23-ата Хесус Вайехо напусна терена с контузия и беше заменен от Херман Санчес. 
 
В 36-ата Хорхе Молина опита удар с пета, който обаче беше блокиран от противников играч. В добавеното време на първата част Виктор Осимен стреля, но прати топката покрай вратата. 
 
В 59-ата минута резервата Пьотър Жиелински отправи удар от разстояние, но не намери целта. В 72-ата Амир Рахмани стреля с глава след центриране от фаул, но не сполучи. В 86-ата Осимен също пробва воле, но то не се оказа проблем за Руи Силва. В добавеното време Ерера можеше да се разпише за втори път в мача, но Алекс Мерет спаси опасния му удар.
 
Аякс обърна Лил с 2:1 при гостуването си във Франция. Футболистите на холандския гранд направиха няколко сериозни пропуска преди домакините да поведе в резултата в 72-ата минута, когато Николас Талиафико допусна груба грешка и подари топката на Тимъти Уеа, който стреля между краката на Маартен Стекеленбург за 1:0. 
 
Съдията Крузляк свири дузпа за Аякс в 84-ата минута за нарушение на Ренато Санчес в наказателното поле на Лил срещу Николас Талиафико. Реферът разгледа ситуацията с ВАР и потвърди своето решение. Наказателният удар бе реализиран хладнокръвно от Душан Тадич в 87-ата минута и по този начин резултатът бе изравнен. Аякс осъществи пълен обрат в срещата в 89-ата минута, когато Дави Клаасен с едно докосване изведе Брайън Броби зад отбраната на Лил, а той преодоля и Майк Менян за 2:1.
 
 
РЕЗУЛТАТИ
 
Гранада - Наполи 2:0
Антверпен - Рейнджърс 3:4
 
Макаби ТА - Шахтьор Д 0:2

Молде - Хофенхайм 3:3

РБ Залцбург - Виляреал 0:2

Лил - Аякс 1:2
 
Бенфика - Арсенал 1:1
 
 
Лил - Аякс 1:2

Антверпен - Рейнджърс 3:4

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки