ЛУД МАЧ В КЪРДЖАЛИ! Десет от Ботев (Враца) едва не направиха чудо, но Арда вече е трети! (ВИДЕО)

Гостите играха над час с човек по-малко, но бяха на минути от равния след два гола пасив

ЛУД МАЧ В КЪРДЖАЛИ! Десет от Ботев (Враца) едва не направиха чудо, но Арда вече е трети! (ВИДЕО)

Арда и Ботев (Враца) сътвориха истински трилър в Кърджали, от който домакините излязоха победителите при драматично 3:2. 

Момчетата на Николай Киров водеха с 2:0 още преди да е изминал и половин час игра, а още час бяха и с човек повече на терена, но това не попречи на врачани да стигнат до изравняване минути преди края. Гол на Спас Делев обаче реши всичко и прати Арда на третото място в класирането преди изиграването на останалите мачове.

Гостите стартираха много разконцентрирано в защита, което доведе до ранно попадение за домакините. Още в четвъртата минута Жуниньо успя да се възползва от грешката на Ндиайе и след като открадна топката с технично изпълнение я прати зад Красимир Костов.

В 13-ата минута поредна грешка на Ндиайе можеше да доведе до нов гол за "сините", което наложи неговата позакъсняла реакция. Защитникът скочи в краката на набиращия скорост Иван Коконов, но все пак игра с топката и не последва фаул за домакините. 

Арда все пак стигна до второ попадение. Грешникът отново бе Аласан Ндиайе, който първо изпусна Спас Делев и извърши нарушение в близост до наказателното поле, а след това, при последвалото центриране, защитникът изпусна Крумов, който с глава удвои.

В 35-та минута кошмарът за Ндиайе беше пълен, след като остави отбора си с човек по-малко с втори жълт картон.

В края на първата част Жуниньо получи болки в бедрото. Играчът даде сигнал, че няма да успее да продължи и бе заменен от бившия младежкия национал Тонислав Йорданов. 

Второто полувреме стартира с нова възможност за домакините. Спас Делев видя открилото се празно пространство и изненада с мощен удар, който мина на косъм от дясната греда на Костов и като по чудо не се превърна в трети гол. 

Последва нова бърза атака с участието на Делев. Футболистът напредна по фланга и подаде към Коконов, чийто удар обаче бе блокиран от Христо Златински.

В следващите минути Арда сякаш се отпусна, което логично доведе до гол в тяхната врата. В 73-ата минута врачани върнаха едно попадение чрез Даниел Генов. След грешка в атака на Арда, Генов и резервата Лагоа разиграха чрез двойно подаване, завършило със страхотен удар на българина право в мрежата на Иван Караджов. 

Врачани съумяха да изравнят чрез Чавдар Ивайлов, който получи добър пас от Даниел Генов и с мощен удар с левия крак възстанови паритета в 82-та минута. 

Студеният душ за домакините подейства и само три минути по-късно Спас Делев реши мача за тях. Влезлият от пейката Иван Тилев проби по фланга и центрира към Делев, който матира Костов за 3:2.

В самия край Ботев (Враца) беше близо до ново изравняване, но удар от пряк-свободен на Даниел Генов мина над стената, но Караджов се хвърли и спаси топката преди да попадне в мрежата му.

Арда - Ботев (Вр) 3:2
1:0 Жуниньо 4
2:0 Крумов 29
2:1 Генов 74
2:2 Ивайлов 82
3:2 Спас Делев 85



Стартови състави:

Арда: Караджов, Стоев, Желев, Делев, Георгиев, Таравел, Коконов, Лозев, Мартинов, Жуниньо, Крумов

Ботев (Враца): Костов, Генов, Гаджев, Христовски, Николов, Атанасов, Генчев, Златински, Ндиайе, Зехиров, Керчев

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки