Фийни: Очаквам да сме на ниво срещу Янтра

Той разкри, че Конър Хендерсън е с травма и ще пропусне гостуването в Габрово

Фийни: Очаквам да сме на ниво срещу Янтра

 Ден преди гостуването на Янтра (Габрово) мениджърът на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни сподели очакванията си за двубоя пред www.fcpirin.com.

– Г-н Фийни, здравейте! Как е настроението в отбора?

 

– Здравейте! Настроението е добро. Започнахме пролетния дял от шампионата с победа и сме много доволни от начина, по който взехме трите точки. Заслужихме победата с желанието, което момчетата демонстрираха. Играхме с човек по-малко, но показахме себераздаване и воля. Впечатлен съм от това как повече от 60 минути отборът не спря да тича и да се бори. Енергията и физическото раздаване на момчетата бяха изключителни. Но това е минало и още от следващия ден започнахме подготовка за предстоящия мач в Габрово.

– Предстои първо гостуване от пролетния дял от шампионата. Съперникът ни не е играл все още официален мач. Какви са очакванията ви за този двубой?

– Уважаваме всеки съперник. Уважаваме и отбора на Янтра. Те правят всичко по силите си, за да се представят добре. Но както винаги казвам, ние не бива да се притесняваме от нашите съперници, а да се концентрираме и съсредоточим върху нашето представяне. Мачът ще е труден, но ние сме уверени в нашите сили.

– През есента успяхме да победим Янтра с 4:1 в Благоевград. Какви са спомените ви от тази среща?

– Беше труден мач. Поведохме в резултата, но те ни изравниха. Стана равностоен сблъсък през първото полувреме, а след това успяхме да наложим нашата игра и да победим. Играхме добре тогава, но това остава в миналото. Сега идва нов мач и трябва да сме готови за него на 100 процента. И мисля, че сме направили всичко, за да сме напълно готови за него.

– Това е първият мач, който отборът ни ще играе без капитана Николай Бодуров. Как ще коментирате неговото отсъствие и готов ли сте с неговия заместник?

– Никой не казва, че това не беше червен картон, никой не оспорва решението да бъде изгонен, както и инцидентите след ситуацията. Но мисля, че седем мача е прекалено голямо наказание. Това са 70 процента от сезона. Той ще липсва, защото е класен и опитен играч. Но имаме добри футболисти, които са готови да заемат тази позиция. Играчи с качества и потенциал. Мисля, че ще успеем да се справим с това предизвикателство.

– След мача с Хебър ключовите думи бяха „характер“, „воля“, „себераздаване“. Очаквате ли същата настройка за двубоя в Габрово?

– Да, това е нещо, което изисквам от играчите във всеки мач. Те са добри професионалисти и знаят, че без подобна настройка няма как да се постигнат успехи. Това е, което искам да видя в тяхното представяне отново. Момчетата тренираха много добре през седмицата и очаквам да се представим на ниво по време на трудния мач в неделя.

– Имате ли проблеми с контузени или болни играчи?

– Конър (б.р. Конър Хендерсън) е с травма от мача с Хебър и цяла седмица нашият медицински щаб се грижеше за него. Трудно ще успее да вземе участие в срещата. Има още един, двама, които се оплакват от травми, но към този момент нямам информация, че някои друг може да пропусне мача с Янтра.

– Благодаря ви и успех!

– Благодаря!

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки