НОВ ШАМАР ЗА ЛИВЪРПУЛ! Евертън дойде, видя и победи с 2:0 (ВИДЕО)

"Карамелите" задълбочиха кризата в своя градски съперник

НОВ ШАМАР ЗА ЛИВЪРПУЛ! Евертън дойде, видя и победи с 2:0 (ВИДЕО)

Евертън шокира шампиона Ливърпул с 2:0 на „Анфийлд“ в градско дерби №236 помежду им от 25-ия кръг и му нанесе четвърта поредна загуба във Висшата лига. Ричарлисон (3) и Гилфи Сигурдсон (83-дузпа) реализираха головете за първата победа на „карамелите“ на този стадион през настоящия XXI век. Те не бяха печелили на това съоръжение от 1999 година насам.

Срещата започна страхотно за гостите, които поведоха още в 3-ата минута с гол на Ричарлисон, който се разписа с диагонален удар след пас на Хамес Родригес. „Червените“ вдигнаха оборотите след гола, но не успяха да застрашат сериозно вратата на Джордан Пикфорд.

В 17-ата минута Хамес Родригес шутира от пряк свободен удар към вратата на Алисон Бекер, който обаче не се затрудни. Майкъл Кийн след това се намеси блестящо и блокира удар на играещия мач №200 с екипа на Ливърпул Роберто Фирмино, а в 20-ата минута Пикфорд направи чудесно спасяване след удар от въздуха без подготовка на капитана на домакините Джордан Хендерсън.

Натискът на „червените“ се засили, а в 22-ата минута Трент Александър-Арнолд шутира много мощно отдясно, но Пикфорд с една ръка изби в корнер. Три минути след това Хендерсън получи разтежение и трябваше да бъде принудително заменен, но се завърна на терена и продължи игра. Само минута по-късно Натаниел Филипс влезе на негово място.

В 33-ата минута Алисон спаси блестящо удар на Шеймъс Колмън с глава. След корнера Люка Дин нанесе удар отляво, но встрани от вратата на домакините. След това и Филипс отправи удар с глава след центриране от фаул, но топката отиде встрани от вратата на Пикфорд.

Скоро след начало на втората част Садио Мане отправи удар с глава, но право в ръцете на Пикфорд. Натискът на домакините се засилваше и в 51-ата минута Мане за втори път отправи удар с глава, но неточно. Две минути след това Майкъл Кийн блокира опасен удар на Мане, а в 56-ата минута и Пикфорд отново спаси след удар на Роберто Фирмино.

В 62-ата минута резервата Сигурдсон шутира към вратата на английския шампион, но Алисон Бекер улови. Седем минути по-късно Мохамед Салах изпусна най-сериозното положение в срещата за домакините, след като излезе сам срещу Пикфорд, който за пореден път спаси.

В 81-ата минута гостите получиха дузпа. Ричарлисон пое топката от своята половина и даде пас за Калвърт Люин. Той опита удар, а Александър-Арнолд се пусна на шпагат, докато бразилецът се спъна в легналото тяло на английския краен защитник и реферът Кавана посочи бялата точка. Реферът погледна мониторите на ВАР и с цялото си убеждение потвърди наказателния удар, а Гилфи Сигурдсон пласира прецизен удар в долния десен ъгъл от вратата на Алисон, за да направи резултата 2:0 за "карамелите".

В добавеното време на срещата Джорджинио Вайналдум стреля опасно, но Пикфорд направи поредната си добра изява в срещата.

Ливърпул - Евертън 0:2
0:1 Ричарлисон
0:2 Сигурдсон 83 дузпа

Стартовите състави: 

Ливърпул: Алисон, Хендерсън, Кабак, Робъртсън, Александър-Арнолд, Джоунс, Вайналдум, Алкантара, Мане, Фирмино и Салах

Евертън: Пикфорд, Холгейт, Кейн, Годфри, Коулман, Докуре, Дейвис, Гомеш, Хамес, Дин и Ричарлисон

 

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки