РАЗКРИТИЕ: Кадри на Лудогорец посъветвали ЦСКА за Кайседо

В Еквадор сипят похвали за нападателя

РАЗКРИТИЕ: Кадри на Лудогорец посъветвали ЦСКА за Кайседо

Бивши кадри на Лудогорец са посъветвали ЦСКА за Жорди Кайседо, пише "Мач Телеграф".

Става дума за бившия спортен директор на "орлите" Методи Томанов и легендарния им футболист Марселиньо.

Именно двамата, които са в отлични взаимоотношения, са съдействали за трансфера на еквадореца, който си тръгна със скандал от бразилския Витория Баия.

Според запознати Методи Томанов, който дълги години отговаряше за селекцията на Лудогорец, която беше изцяло насочена към бразилския пазар, е бил помолен от "червените" за съдействие в намирането на нов нападател от Южна Америка.

Тук се е намесил и Марселиньо, който доскоро играеше с Кайседо във Витория Баия и отлично знае за напрежението на нападателя с клуба.

Еквадорецът скъса едностранно контракта си с бразилския отбор, след като не получи няколко заплати. Впоследствие той беше картотекиран за efbet Лига служебно от ФИФА, защото от Витория Баия не изпратиха жълтата му карта.

А ЦСКА не плати нито цент за трансфера му.

Медиите в Еквадор обърнаха голямо внимание на успешния дебют на Кайседо в България. 23-годишният таран донесе победата над Черно море с гол с глава в 68-ата минута.

"Терминатор! Кайседо показа силата си и отбеляза дебютно попадение!", гърми Diario La Diez и допълва:

"Ново име изгрява на небосклона и то само ще обогати новата генерация на еквадорския футбол. Жорди Кайседо отново е на картата, а българското му приключение започна силно с гол в дебюта. Той донесе задължителните три точки за тима му, който се бори за титлата."

"ЦСКА триумфира благодарение на головата мощ на Жорди", е заглавието на mifutbolecuador.futbol.

"Ще бъде отлично попълнение за националния отбор", предрича за Кайседо futbolecuador.com и пише още:

"Жорди показа силата си и донесе триумфа на ЦСКА. Отборът му влезе в мача със слогана "продължавайте да се борите" и в крайна сметка стигна до успеха. Сега е вече само на 3 точки от върха."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки