Два гола на Роналдо върнаха Ювентус в топ 3 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Португалецът заби нови два гола срещу Кротоне и излезе лидер сред голмайсторите

Два гола на Роналдо върнаха Ювентус в топ 3 (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Ювентус постигна класическа победа над последния Кротоне в мач от 23-ия кръг на Серия А. Кристиано Роналдо се отличи с две попадения и по този начин изпревари Ромелу Лукаку в голмайсторската листа при стрелците, след като португалецът реализира до момента 18 попадения.

Противно на логиката гостите имаха първата възможност в мача. Още в 6-ата минута Жуниор Месиаш центрира в наказателното поле, където Аркадиуш Реца стреля с глава, но покрай десния страничен стълб.

Постепенно „бианконерите“ взеха инициативата и в 29-ата минута Кристиано Роналдо имаше отлична възможност да открие резултата. Португалецът нанесе изстрел с глава, който премина в опасна близост до десния страничен стълб.

В 34-ата минута Матайс де Лихт бе най-съобразителен в наказателното поле и с плътен изстрел отправи изстрел в десния ъгъл, но топката прелетя покрай гредата и излезе в аут. Три минути по-късно Аарън Рамзи можеше да реализира във вратата на Алекс Кордас, но изстрелът му с глава бе великолепно отразен от вратаря на Кротоне.

В 38-ата минута логичното се случи и Ювентус откри резултата. Кристиано Роналдо засече центриране с глава отблизо и реализира. Главният съдия Валерио Мариани получи сигнал и прегледа ситуацията с ВАР, след което зачете попадението.

„Бианконерите“ удвоиха преднината си в добавеното време на първото полувреме. Аарън Рамзи центрира в наказателното поле, където Кристиано Роналдо с глава отбеляза второто си попадение в мача.

В 66-ата минута португалецът имаше нов шанс да реализира хеттрик, но изстрелът му в долния десен ъгъл бе отразен от Алекс Кордас. Веднага след това вратарят на Кротоне се намеси за пореден път решително след удар на Алекс Сандро, избивайки в ъглов удар. След неговото изпълнение Уестън Маккени бе точен в долния ляв ъгъл.

Десет минути по-късно Федерико Киеза стреля в левия ъгъл, но стражът на гостите изби. До края на двубоя не бяха отбелязани още попадения и "бианконерите" се поздравиха с успеха. По този начин Ювентус изпревари Рома на третото място в класирането, събирайки актив от 45 точки, докато Кротоне остава на дъното с 12.

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

Нагелсман предупреди отбора си преди Евро 2024

"Някои трябва да докажат, че са по-добри от актуалните играчи", каза той

Ман Юнайтед влиза в преговори за аржентински защитник

Анселмино има едва седем мача за Бока Хуниорс през сезона

Капитанът на ПСЖ се върна към тренировки

Маркиньос отново е на линия за парижани

Дилета Леота се опитва да пробута Кариус в Серия А

Вратарят на Нюкасъл иска да е близо до журналистката и дъщеря им

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки