Калейн: Искам олимпийско злато, за да запиша името си в историята

„За мен е предизвикателство да накарам хората да ме харесват и да започнат да ме аплодират“, каза грацията в интервю

Калейн: Искам олимпийско злато, за да запиша името си в историята

Боряна Калейн спечели четири медала на турнира по художествена гимнастика Гран при на Москва, като на бухалки пребори домакините от Русия и се окичи със златото след много силна композиция.

Зад себе си Калейн остави двете фаворитки - сестрите Арина Аверина и Дина Аверина, които традиционно обират отличията.

Освен златото на бухалки, Калейн се прибра в България със сребърно отличие за съчетанието си с лента, както и с два бронзови медала - на топка и обръч.

Няколко часа след кацането в София, чаровната гимнастичка разкри, че няма време за почивка и от утре отново ще е в залата.

"Колкото и странно да е за всички хора, тези четири медала ми струват цялата работа до момента, откакто съм започнала да тренирам преди почти 15 години. Аз реално започнах на 6 години да се занимавам с този спорт. Това не са просто едни медали. Те са наградата за моя положен труд до момента", каза Калейн пред bTV.

"Трябва да се надграждаме и никога да не сме доволни от постигнатото. Днес мога да се порадвам на този успех, защото съм почивка, но от утре започвам да се боря отново от нулата."

Относно представянето си в Москва, тя коментира:

"Беше много емоционално, защото цяла година нямаше достатъчно прояви за нас. Беше уникална атмосфера, залата бе пълна на 50%. Затова смятам, че се представих толкова добре, тъй като публиката ме зарежда."

"За мен е предизвикателство да накарам хората да ме харесват и да започнат да ме аплодират. Това много ми харесва. Когато съм в чужбина и видя, че започват да ме подкрепят точно както подкрепят и техните си гимнастички. Сега ми скандираха и името след един от финалите."

"Много е лесно да се главозамае човек, но аз трябва да благодаря на треньорката си Марияна Памукова, която ме държи здраво стъпила на земята".

Заради пандемията олимпийските игри в Япония бяха отложени с 12 месеца и би трябвало да се проведат през това лято, а Боряна Калейн има амбиции не просто за медал, а за титла.

"Целта ми винаги е била да участвам на олимпийски игри. Дай Боже да заслужа златен медал. Това никога не се е случвало в българската художествена гимнастика и много бих искала да запиша името си."

Тя разкри, че в трудни моменти, когато е чупила крака си, е искала да спре със спорта:

"Ако тръгна да се отказвам от нещо, се чувствам слаба и сякаш съм се предала. Не се чувствам удовлетворена от себе си", добави грацията.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки