Министър Кралев: Организацията на Световната купа по ски в Банско е блестяща (СНИМКИ)

Филип Зубчич спечели първия гигантски слалом

Министър Кралев: Организацията на Световната купа по ски в Банско е блестяща (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е сред гостите на двата старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при мъжете, които се провеждат в Банско.

Той поздрави призьорите в първия гигантски слалом. Победител стана хърватинът Филип Зубчич, който даде общо време 2:20.62 мин.

След него се нареди Матийо Фавр (Франция) с изоставане от 0.40 сек. Третата позиция зае Щефан Бренщайнер (Австрия) с пасив от 0.93 сек.

“Това е поредното блестящо организирано състезание от Българската федерация по ски. Аз съм изключително горд с това, което направихме тук, защото държавите, които могат да правят такива състезания в условията на пандемия са много малко. Перфектна организация. Има балонна система за всички състезатели, журналисти и гости, за да бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Представителят на Международната федерация по ски каза, че това е най-добре организираната световна купа през този сезон. Това е изключително голям комплимент и е важно за България, защото ние полагаме огромни усилия да правим състезания в много от спортовете, в които България има традиции. Ненад Лалович, който е член на Изпълкома на Международния олимпийски комитет също е със страхотни отзиви. Състезателите са доволни, което е най-важното”, заяви спортният министър пред “Нова телевизия”.

Българският представител Алберт Попов не успя да се класира за втория манш, като даде 48-о време. Все пак нашият най-добър състезател получи окуражителни думи от министър Кралев.

“Това не е коронната дисциплина на Алберт Попов, но той направи всичко възможно, за да зарадва българските фенове и се представи достойно. Организирането на това състезание и представянето на Алберт дърпат българските ски нагоре. В началото на сезона той нямаше късмет и не успя да намери верния ритъм в първите няколко старта, но след това показа, че е една от големите звезди в световните ски и че го чака бляскаво бъдеще. Ако натрупа малко по-голямо самочувствие и увереност, може да обърка сметките на големите и да попадне в топ 10 през следващия сезон. Тази година има шанс да попадне в топ 25 и да участва във финалното състезание. Пожелавам му го от все сърце, защото ските са един изключително интересен спорт с огромен престиж и е много трудно да излъчиш атлет в световния елит. С огромен труд, с огромни усилия и жертви Алберт успя да стигне до тук и му пожелавам да сбъдне мечтите си. Всички ще бъдем щастливи от неговия успех”, каза Красен Кралев.

Утре (28.02) предстои провеждането на втория старт за Световната купа, на който Банско е домакин. В 11.00 часа започва първият манш на гигантския слалом. В генералното класиране за малкия кристален глобус в тази дисциплина лидер продължава да бъде Алекси Пентуро (Франция) с 490 точки. Филип Зубчич вече е втори с актив от 468 точки.

След днешния си успех Зубчич заяви, че е изключително щастлив от успеха си в Банско. Хърватинът сподели, че често посещава българския ски курорт, за да се подготвя за стартовете от Световната купа и познава отлично трасето. Зубчич поздрави организаторите на състезанието за перфектните условия, които се предлагат на участниците.

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки