ДРАМА В КОМАТЕВО: Гениален гол спаси Ботев Пд от нова загуба (ВИДЕО+СНИМКИ)

Еспиноса донесе точка за "канарчетата" срещу Монтана в 83-та минута

ДРАМА В КОМАТЕВО: Гениален гол спаси Ботев Пд от нова загуба (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пд) стигна само до 1:1 в домакинството си на Монтана от 19-ия кръг на efbet Лига. Николай Минков даде аванс на гостите, но с гениален гол на Мишел Еспиноса "жълто-черните" стигнаха до равенството. Пловдивчани вече 10 поредни мача нямат победа. За последно те спечелиха на 26 октомври миналата година с 2:0 срещу Ботев Вр в Коматево. Тимът на Азрудин Валентич е на 12-о място с 16 точки, колкото има и Славия. Монтана е на десета позиция с 18.

 

Първото по-сериозно положение за Ботев бе чак в 31-ата минута, когато многоходова атака завърши с центриране на Па Конате на първа греда. Там Атанас Илиев опита плонж с глава, но вратарят Благой Макенджиев внимаваше и улови.

 

Гостите от Монтана имаха претенции за дузпа в 34-ата минута. Те претендираха, че Марио Младеновски е играл с ръка в опита си да блокира шут на противник, като първо топката се отби в главата му. Главният съдия на мача Иво Андреев даде сигнал играта на продължи.

 

В 42-ата минута Кевин Янсон изпълни много добре корнер с левия крак, при който няколко играчи се разминаха с топката и тя се насочи към голлинията. Там обаче защитник на Монтана изчисти в последния момент.

 

В самия край на полувремето груба грешка на Благой Макенджиев едва не доведе до откриване на резултата. Вратарят на Монтана изпусна топката след безобидно центриране и тя се озова в намиращия се с гръб към него Атанас Илиев. Нападателят от 4-5 метра опита нещо като задна ножица, при която топката се отби в гредата и тупна върху голлинията, но не успя да я премине с целия си обем.

 

Три минути след почивката Монтана откри резултата. Това стана след грешка на Янсон, от която гостите организираха перфектна контраатака по десния фланг. Башлиев проби и центрира към малкия пеналт, където вратарят Георги Аргилашки не успя да пресече подаването и Николай Минков засече с крак на далечна греда за 0:1.

 

В 68-ата минута Тони Тасев намери Стефан Каменов зад защитата на Ботев и той нанесе удар, но Георги Аргилашки внимаваше и спаси.  Две по-късно Па Конате подаде към Атанас Илиев в наказателното поле. Нападателят овладя топката и шутира силно с левия крак, но много високо над гредата.

 

В 83-ата минута Ботев се върна в мача с красив изравнителен гол. Янсон подаде към Мишел Еспиноса в наказателното поле. Францизинът бе с гръб към голлинията, овладя с гърди и с шут от въздуха с левия крак прати топката в долния ляв ъгъл на вратаря Благой Макенджиев за 1:1. Попадението бе първо за "канарите" в шампионатен мач в Коматево от 26 октомври 2020 година насам. Еспиноса спаси отбора си и в предишния кръг с гол в последните секунди за равенството 2:2 срещу Царско село. 

 
 
БОТЕВ ПД - МОНТАНА 1:1
0:1 Николай Минков (48)
1:1 Мишел Еспиноса (83)
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
БОТЕВ: 33. Георги Аргилашки, 4. Виктор Генев, 5. Марио Младеновски, 24. Кевин Янсон, 28. Филип Филипов, 17. Салиф Сисе, 3. Па Конате, 23. Димитър Тонев, 22. Реда Рабеѝ, 21. Емануел Току, 9. Атанас Илиев
 
МОНТАНА: 30. Благой Макенджиев, 25. Александър Башлиев, 3. Иван Михов, 24.  Давид Кики, 33. Стефан Цонков, 5. Раян Сенхаджи, 4. Радослав Терзиев, 22. Стефан Каменов, 8. Тони Тасев, 11. Николай Минков, 6. Янко Ангелов
Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки