Французин спечели втория старт от Световната купа в Банско (ВИДЕО)

В генералното класиране лидер продължава да бъде Алекси Пинтюро

Французин спечели втория старт от Световната купа в Банско (ВИДЕО)

Матьо Февър спечели спечели втория гигантски слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в Банско. Французинът, който миналия петък стана световен шампион в дисциплината, за втори пореден ден бе лидер след първото спускане, но днес той успя да ударжи аванса си и след втория манш. В него той даде 12-о време, но това му бе напълно достатъчно да триумфира с общо време от 2:25.29. 

 
Втори се нареди Марко Одермат (Швейцария), който изостана на 0.75 секунди от победителя. Швейцарецът бе шести след първото спускане. Третото място зае Алески Пентюро (Франция), който бе трети и след първия манш. Неговият пасив спрямо победителя бе 0.81 секунди, а преднината му пред четвъртия Тибо Фавро (Франция) 0.27 секунди. Пети се класира третият от вчера Щефан Бренщайнер (Австрия), който отново направи великолепно второ спускане.
 
Най-добрият български алпиец Алберт Попов не стигна до финала на първия манш.
 
В битката за малкия кристален глобус в дисциплината два старта преди края на кампанията води Пинтюро с 550 точки, втори с 525 е Одермат, а трети с 486 е вчерашният победител Филип Зубчич (Хърватия), който днес остана 14-и. 
 
В генералното класиране лидер 1034 пункта отново е Пинтюро, втори с 824 е Одермат, а трети със 718 е десетият от днес Марко Шварц (Австрия).
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки