Ферари решили проблемите със скоростта

"Скудерията" изпитваше сериозни трудности през миналия сезон

Ферари решили проблемите със скоростта

 Ръководителят на отбора на Ферари във Формула 1 Матиа Биното е сигурен, че италианският тим е решил проблемът с липсата на скорост на правите, който го мъчеше през целия сезон 2020.

SF1000 страдаше изключително много от липса на топ скорост на правите, което бе в резултата на високото челно съпротивление на болида, както и на липсата на мощност от двигателя. Заради тази липса на скорост, Шарл Леклер и Себастиан Фетел имаха изключително големи проблеми по време на състезания, като за цялата кампания, те записа общо три подиума. Два от тях дойдоха по време на първите състезания в Австрия и Великобритания, когато голяма част от челните пилоти имаха различни проблеми и Леклер успя да завърши съответно втори и трети. Последният подиум бе дело на Фетел в Гран При на Турция, но тогава проливният дъжд на „Истанбул Парк“, заличи дефицита на SF1000.

Заради този огромен дефицит, Ферари записа своето най-слабо класиране в шампионата при конструкторите от 1980 година насам, след като остана едва шести с едва 131 точки в 17 състезания. Биното обаче е убеден, че сезон 2021 ще е много по-успешен за „Черните кончета“, като те са си поставили цел класиране минимум на трето място в отборния шампионат.

„Миналата година, нашата най-голяма слабост бе скоростта на правите. Това бе резултата не само на ниската мощност, а и на голямото челно съпротивление. Работихме здраво и в двете посоки и базирано на нашите симулации, бих казал, че сме си върна голяма част от загубеното. Дино установките дават много добри резултати, както и въздушният тунел.

„Казвайки това, очаквам скоростта на правите да не е такъв проблем какъвто беше през миналата година. Надяваме се да сме конкурентноспособни, но това ще го разберем в Бахрейн по време на първото състезание. Сигурни сме, че нашата кола е по-ефективна, в сравнение с миналогодишната ни както от аеродинамична гледна точка, така и от гледна точка на двигателя“, заяви Биното.

През 2021 година пилоти на Скудерия ще бъдат Леклер и Карлос Сайнц-младши, който заменя четирикратният световен шампион Фетел, който от своя страна премина в тима на Астън Мартин.

Сезон 2021 във Формула 1 започва на 28 март с Гран При на Бахрейн на пистата „Сахир“. Две седмици по-рано на същото трасе ще се проведе и единственият тридневен тест преди старта на кампанията. Официалното представяне на SF21 е предвидено за 10 март.

Хамилтън наследява рейсинг инженера на Сайнц във Ферари

Питър Бонингтън няма възможност да напусне Мерцедес заедно с пилота

Льоклер: Ферари прави стъпки в правилната посока

Монегаскът очаква скоро дистанцията с Ред Бул да се скъси

Шефът на Ферари остава оптимист за сезона

В момента разликата между Ред Бул и останалите отбори е сериозна

Фелипе Маса съди ФИА за 82 милиона долара

Вижте подробности

Перес е близо до забрана да участва в състезание

Мексиканецът е на само четири наказателни точки от такова решение

Мерцедес борят огромни проблеми в бързите завои

"Сребърните стрели" изостават значително в тези участъци от трасетата

Макс Верстапен спечели и Гран При на Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Нидерландецът нямаше никакво проблеми да се справи с конкуренцията

Заубер успя да сглоби колата на Джоу за състезанието

И двете коли на отбора ще потеглят днес в Саудитска Арабия

Верстапен: Болидът ни е фантастичен

Нидерландецът спечели и втората квалификация за сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки