Тотнъм спря пропадането с разгром (ВИДЕО)

"Шпорите" си изляха гнева върху Бърнли, Гарет Бейл заби два гола

Тотнъм спря пропадането с разгром (ВИДЕО)

Тотнъм спечели с 4:0 домакинството си на Бърнли от 26-ия кръг на Висшата лига. По този начин "шпорите" сложиха край на серията си от дре поредни издънки. В последните си пет мача от шампионата те допуснаха общо четири поражения и сериозно се отдалечиха от местата, даващи право на участие в Шампионска лига догодина. Днес тимът на Жозе Моуриньо си излю гнева върху Бърнли, а два гола за успеха заби Гарет Бейл. След категоричния успех Тотнъм заема осмото място в класирането с 39 точки, докато съперникът им е 15-и с 28.

 
„Шпорите“ поведоха при първата си голова ситуация. Хьон-Мин Сон центрира отляво, а Гарет Бейл прати топката в мрежата. Уелсецът бе оставен абсолютно непокрит. Защитниците на Бърнли изглеждаха сигурни, че ще последва намеса на ВАР, която да отмени попадението заради засада. Такава намеса обаче не последва.
 
В шестата  минута Хари Кейн проби през центъра и отправи мощен удар от дъгата на наказателното поле. Вратарят Ник Поуп остана на място и изгледа топката, която премина на сантиметри покрай левия му страничен стълб. Четири по-късно Сон изведе Лукаш Моура на чиста стрелкова позиция. Ударът на бразилеца обаче бе париран от Поуп, който се бе позиционирал добре.
 
В 15-ата минута логичното се случи и Тотнъм поведе с 2:0. Хари Кейн овладя дълго подаване отляво на атаката, навлезе в наказателното поле и с мощен удар в близкия ъгъл изненада Ник Поуп.
 
Полович час след началото Лукаш Моура направи резултата класически. Той се възползва от неразбирателство в защитата на Бърнли и прати топката в мрежата на Поуп за трети път от началото на мача.
 
В 55-ата минута Сон комбинира с Гарет Бейл, който овладя в наказателното поле и направи резутлата 4:0. С четвъртия гол, който Тотнъм реализира, интригата съвсем се изпари. До края „шпорите“ продължаваха да контролират събитията на терена и имаха няколко възможности за направят успеха си още по-изразителен, но пропуски направиха Хари Кейн и Сон.
Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

Клоп поиска реакция след 0:3 от Аталанта

Вижте какво заяви мениджърът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки