Перун претърпя тежка загуба с 1:7 в Ботевград

Това бе втора поредна победа за Балкан след подновяването на първенството

Перун претърпя тежка загуба с 1:7 в Ботевград

Мачът от 19-и кръг на Югозападна Трета лига между отборите на „Балкан” и „Перун” се игра на стадион "Христо Ботев" и приключи с успех за домакините със 7:1. 

Това бе втора поредна победа след подновяването на първенството за домакините, които започнаха срещата с натиск и още от самото начало подходиха много агресивно като до края не изпуснаха инициативата.

Първото полувреме бе много силно за тима на "Балкан 1929", който ясно и отчетливо излезе с мисълта да пречупи съперника си рано.

Домакините създадоха изобилие от положения преди да се разпишат. На няколко пъти Калоян Бонев и Павел Петков обстрелваха вратата на гостите, но неуспешно.

Нападателят Бонев уцели и страничния стълб в 30-ата минута с глава след прекрасно центриране на Павел Петков. 

В 33-та минута Кристиян Ковачев изведе Калоян Бонев на стрелкова позиция, който   майсторски излъга вратаря на гостите Атанас Тъпигьозов  и оплете кълбото в мрежата  за 1:0.

В самия край на  полувремето домакините удвоиха  резултата в своя полза. Павел Петков центрира от фаул в наказателното поле на гостите, Калоян Бонев се оказа най-съобразителен и отклони кълбото с глава към Симеон Иванов, който не сгреши за 2:0. При този резултат двата отбора  се оттеглиха на почивката.

След почивката отборът на домакините диктуваше изцяло темпото и играта на терена и отбелязаха нови пет попадения във вратата на гостите от Кресна.

В 51-ата минута  Павел Петков от пряк свободен удар  покачи на  3:0. Четири  минути по-късно Йордан Апостолов насочи топката към Кристиян Ковачев и той не сгреши за 4:0. В 57-ма минута Павел Петков отбеляза ново попадение и резултата набъбна на 5:0.

В 66-ата минута домакините реализираха ново попадение. Отново Павел Петков насочи удобна  топка за нахлулия в наказателното поле Ангел Ангелов, който разстреля вратаря за 6:0.

Влезлият в игра  от юношите  на клуба Николай Миков се отчете за доверието, което му оказа наставника, и  16-годишният футболист се възползва от поредната грешка в отбрана за гостите, напредна и изпрати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата - 7:0.

Влезлият в игра Александър Александров  миг преди края на срещата  отбеляза почетно попадение за отбора на „Перун” след самостоятелен пробив по десния фланг за 7:1.

В този мач в отбора на „Перун” не взеха участие опитните Атанас Топалов и Десислав Токов поради заетост и контузия. 

През първата част  на срещата футболистите на  гостите играха далеч по-добре и Иван Георгиев и Петър Добринков не успяха да реализират головите си положения пред вратата на домакините.

През втората част на мача отборът на „Перун” изигра най-слабото си полувреме от досега изиграните срещи, буквално рухна и инкасира нови пет попадения във вратата си. 

В събота отборът на „Перун” ще домакинства на единия от лидерите в групата – този на „Вихрен” Сандански.

„Перун”: Тъпигьозов, Бориславов, Найденов, Ангелов, Станчев, Крушолийски, Добринков, Харалампиев, Златков, Стоинков, Георгиев /Харизанов, Танев, Атанасов, Александров/.

Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки