ОБЗОР: Хътчинсън с шести шътаут в кариерата си, Торонто пак би Едмънтън в НХЛ(ВИДЕО)

Каролина победи Флорида, вижте всички резултати и класиране

ОБЗОР: Хътчинсън с шести шътаут в кариерата си, Торонто пак би Едмънтън в НХЛ(ВИДЕО)

Майкъл Хътчинсън спря 31 удара за шестия шътаут в кариерата си, а Торонто победи Едмънтън с 3:0 и увеличи преднината си в Северната дивизия на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Мейпъл Лийфс са с 36 точки и с осем пред Ойлърс в канадската част на шампионата.

Морган Райли и Уилям Нюландер записаха по гол и асистенция, а Зак Хайман заби третата шайба във вратата на Едмънтън. Така Торонто не само победи Ойлърс за втори пореден път, а и отново не допусна гол след категоричното 4:0 от събота вечер. Двата отбора ще се срещнат отново в сряда.

Мико Коскинен допусна три гола от десет удара към вратата на Ойлърс и бе сменен с Майк Смит в началото на втората третина.

Мартин Некас вкара 1:59 минути след началото на продължението и Каролина победи с 3:2 отбора на Флорида, който оглави класирането в Централната дивизия с тази точка. Пантърс са със сбор от 30 и водят само с една пред Кейнс и доскорошния лидер Тампа Бей.

Брет Песке и Винсънт Трочек също се разписаха за отбора на Каролина, който надви Флорида за втори път в рамките на три дни. Алекс Неделкович пък записа личен рекорд в кариерата си с 44 спасявания и допусна голове срещу Франк Ватрано и Ету Лустаринен в последната част.

Макс Пачорети вкара в продължението за победа на Лас Вегас с 5:4 срещу Минесота, с което Голдън Найтс запазиха първо си място в Западната дивизия на НХЛ. Те са с актив от 27 точки и една повече от отбора на Сейнт Луис, който надви Анахайм с 5:4.

РЕЗУЛТАТИ:


Флорида - Каролина - 2:3 след продължение

Отава - Калгари - 5:1

Уинипег - Ванкувър - 0:4

Анахайм - Сейнт Луис - 4:5

Лас Вегас - Минесота - 5:4 след продължение

Едмънтън - Торонто - 0:3

Сан Хосе - Колорадо - 6:2

КЛАСИРАНЕ

Северна дивизия: Торонто 36 точки, Едмънтън 28, Уинипег 27

Източна дивизия: Вашингтон 28, Бостън 26, Ню Йорк Айлъндърс 26

Западна дивизия: Вегас 27, Сейнт Луис 26, Минесота 25

Централна дивизия: Флорида 30, Тампа Бей 29, Каролина 29.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки