В ТОРИНО: Класически Ювентус прегази Специя, Гълъбинов изпусна дузпа в края (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите се върнаха към победите след издънката във Верона

В ТОРИНО: Класически Ювентус прегази Специя, Гълъбинов изпусна дузпа в края (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ювентус победи с класическото 3:0 Специя в първия изигран мач от 25-ия кръг на Серия А. 

Торинци далеч не бяха убедителни през първата част, но след отлични смени на Андреа Пирло победата бе изкована след почивката. 

В игра за гостите влезе Андрей Гълъбинов в 72-та минута, който имаше отличен шанс да се разпише от дузпа в последните секунди, но Войшчех Шчзезни спаси удара му от 11-те метра. Срещата днес пък беше юбилейна за Кристиано Роналдо - мач №600 в шампионатите в Европа. 

След много интензивна игра на гостите в първите минути, Федерико Киеза вкара в 10-та минута, но попадението беше отменено заради засада. 

До края на полувремето Специя продължаваше да показва по-добрата игра, но вратата на Шчезни беше заключена. В 42-та минута Роналдо стреля опасно в далечния ъгъл, но топката се отби от дясната греда на Проведел. 

След почивката Пирло пусна в игра Бернардески и Мората в игра и това веднага даде резултата. В 63-та крилото получи отляво, проби на скорост и подаде към Мората, който засече във вратата. 

Страничният съдия вдигна флага си за засада, което доведе до преглеждане на ситуацията от ВАР, който потвърди, че всичко е редовно и голът остана. 

В 71-та Юве удвои. Отново Бернардески проби отляво и пусна пас към Киеза, чийто първи удар беше париран, но при добавката бе точен за 2:0. 

Веднага след това Италиано пусна в игра Андрей Гълъбинов. 

Всичко свърши в 89-та минута, когато в своя шампионатен мач номер 600 в кариерата си Роналдо се озова сам срещу вратаря и заби 20-ия си гол за сезона след 21 мача. 

В самия край се стигна до дузпа за Специя, заради нарушение на Демирал и зад топката застана Гълъбинов, който стреля силно в долния десен ъгъл, но Шчезни усети ъгъла и спаси, за да запази суха мрежата си.

Така Ювентус е на седем точки от върха след равен брой мачове с Интер, който е на първото място, докато Специя остана 16-ти с 25 пункта.

Ювентус - Специя 3:0
1:0 Мората 65
2:0 Киеза 71
3:0 Роналдо 89

Стартови състави:

Ювентус: Шчезни, Данило, Демирал, Фработа, Алекс Сандро, Киеза, Бентанкур, Рабио, Макени, Кулушевски, Роналдо

Специя: Проведел, Виняли, Ерлик, Терци, Маркиза, Естевес, Сена, Маджоре, Фариас, Нзола, Джаси

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки