Ибрахимович за конфликта с Леброн: Спортистите обединяваме, политиката разделя

"Расъзмът и политиката са две съвсем различни неща", заяви той

Ибрахимович за конфликта с Леброн: Спортистите обединяваме, политиката разделя

 Нападателят на Милан Златан Ибрахимович защити решението си да участва в четиридневния музикален фестивал в Санремо тази седмица и отново изрази убеждението си, че спортните звезди трябва да странят от политиката, заради което влезе в задочен конфликт с баскетболиста ЛеБрон Джеймс.

39-годишният швед получи много критики, че е приел да участва в ежегодния музикален празник в Лигурия, тъй като на Милан му предстоят два мача през седмицата. В неделя при гостуването Рома Ибрахимович получи контузия, която ще му попречи да участва в предстоящите срещи, като под въпрос е и участието му в дербито с Манчестър Юнайтед от осминафиналите в Лига Европа през следващата седмица.

"Аз съм пълен професионалист и всеки, който ме познава, знае това. Когато играя футбол, съм фокусиран само върху него", заяви Ибрахимович на пресконференция. "Искам да помогна на Милан, но и да дам много на Италия за всичко, която тя ми е дала през годините, не само във футбола", заяви бившият голмайстор на Интер и Ювентус. "Получих шанс да бъда гост на Фестивала, едно от най-големите културни събития в Италия, и реших да участвам. Контузията ми е лека, така че мога да се справя с всичко. Това няма да попречи на участието ми на Фестивала", добави шведът.

През миналата седмица Ибрахимович заяви, че атлетите трябва да странят от политиката и да не се занимават с нея, на което звездата на Лос Анджелис Лейкърс отговори, че "никога няма да мълча за неща, които са несправедливи". Джеймс е един от водачите на движението за расово равноправие и прекратяване на полицейското насилие.

"Расъзмът и политиката са две съвсем различни неща. Спортистите обединяват света, докато полиците го разделят. Всеки е добре дошъл в нашия свят, никой не се интересува откъде идваш. Ние правим всичко, за да обединим хората. Какъв е моят призив ли? Спортистите трябва да бъдат спортисти, политиците - политици", заяви Ибрахимович.

Нападателят бе запитан и за скандала, който се разигра между него и бившия му съотборник в Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку по време на дербито между Интер и Милан от четвъртфиналите за купата на Италия. "Нямам проблем с Лукаку", бе краткият отговор на футболиста на Милан.

На фестивала в Санремо една от задачите на Ибрахимович ще бъде да изпълни в дует с треньора на Болоня Синиша Михайлович шлагера "Io Vagabondo" на италианската група "Номади". "Надявам се, че Миха не може да пее, за да съм сигурен, че ще сме на едно ниво. Не очаквам нищо, но съм спокоен. Дори и да се обърка нещо, няма кой да ме съди. А ако се справя добре, ще бъда спокоен, че ще има какво да работя, когато приключа с футбола", завърши Ибрахимович.

УЕФА пак наказа Мартинес

Аржентинският вратар за пореден път показа характера си

Барселона взима световен шампион без пари

Гуидо Родригес остава свободен агент след края с Бетис

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки