В АНГЛИЯ: Юнайтед и Астън Вила с големи издънки, Лестър също разочарова (ВИДЕО)

Днешните мачове от кръга определено бяха интересни

В АНГЛИЯ: Юнайтед и Астън Вила с големи издънки, Лестър също разочарова (ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед врътна скучно 0:0 при визитата си на Кристъл Палас насред "Селхърст Парк" в среща от 27-ия кръг на Висшата лига, а това означава, че вече няма какво да спре Манчестър Сити по пътя към титлата.

След този мач Юнайтед е втори с актив от 51 точки, а разликата от лидера е цели 14 пункта. Палас пък е 13-и с актив от 34 точки и на практика няма за какво да се притеснява. 

Домакините влязоха по-добре в мача и определено доминираха в първите минути. Още в 7-ата минута Кристиян Бентеке отправи страховито воле, но топката не намери очертанията на вратата на Хендерсън. Чудесен пробив на Патрик ван Аанхолт в 9-ата минута отляво бе спрян от Уан-Бисака, който с шпагат изчисти в корнер.

"Червените дяволи" отговориха подобаващо в 13-ата минута, когато Неманя Матич шутира от дистанция и след рикошет в Маккарти застрашително полетя към горния ляв ъгъл на Гауита. Стражът на "обръчите" обаче се разтегна и ефектно изби в ъглов удар. При последвалия корнер Кавани от вратарското поле не намери целта. И Маркъс Рашфорд пропусна от отлична позиция в 16-ата минута след пас на Люк Шоу.

Постепенно домакините изравниха играта и Манчестър Юнайтед трудно намираше път към вратата на Висенте Гуаита. Едва в 44-ата минута страхотно центриране по земя на Уан-Бисака постави в шах отбраната на Кристъл Палас, но Джон Уорд с гросмайсторски шпагат не позволи топката да стигне до Едисон Кавани.


Втората част започна подобно на първата - с по-активна игра на Кристъл Палас. В 50-ата минута красив ножичен удар на Бентеке рикошира в гърба на Ерик Баи и излезе в корнер. Секунди по-късно защитата на "червените дяволи" отново бе поставена на изпитание, но завършващият удар бе право в ръцете на Хендерсън. В 59-ата минута късметът спаси Юнайтед от попадение. Удар от фаул на Лука Миливоевич бе спрян от стената на гостите и в настъпилото меле първи до топката стигна Таунзенд, но ударът му премина на сантиметри от десния стълб.

Резервата Даниел Джеймс можеше да открие резултата в 78-ата минута, но ударът му с глава уцели защитника на Кристъл Палас Ван Аанхолт и топката излезе в ъглов удар. Натискът на "червените дяволи" се засили и Мейсън Гринууд в 81-ата минута опита да превземе вратата на Гуаита, но ударът му мина над гредата.

До самия край нямаше голове.

В друг мач от междинния кръг Бърнли врътна на своя "Търф Мур" 1:1 при домакинството си на Лестър. Видра откри за домакините в 4-ата минута, а Ихеаначо изравни за "лисиците" в 34-ата. 

Последният Шефилд Юнайтед пък шокира Астън Вила, макар че игра дълго време с 10 души на терена. Последният в класирането постигна победа с 1:0 на свой терен с гол на МакГолдрик в 30-ата минута. Домакините доиграха мача с човек по-малко от 57-ата минута, когато Ягиелка бе изгонен. 

 

Шефилд Юнайтед - Астън Вила 1:0

 

Бърнли - Лестър 1:1

 

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки