Сензациите в пресата: Юга и Тиаго са халфовете срещу Локо (Пд), Белчев и Стойчо Стоев варианти за Берое

Синът на Илиан подписва нов договор с Черно море, Юга и Варела давали допинг проби в Разград и още…

Сензациите в пресата: Юга и Тиаго са халфовете срещу Локо (Пд), Белчев и Стойчо Стоев варианти за Берое

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 4 март 2021 година:

„Тема спорт“: Стамен Белчев и Стойчо Стоев са варианти за Берое
Стамен Белчев и Стойчо Стоев са основните варианти за заместник на Димитър Димитров начело на Берое. Веднага след поражението на „Герена" Херо изрази готовност да си тръгне заради слабите резултати напоследък, а по-късно е уведомил и управата, че хвърля оставка. Той пое заралии на 23 октомври 2019-а, като замени Александър Томаш. Само преди дни председателят на борда на директорите на клуба Илко Русев заяви, че иска да удължи договора на Димитров. Настоящото споразумение между двете страни изтичаше с края на сезона. Херо обаче иска да си тръгне още преди да завърши кампанията. Днес предстои среща на ръководството на клуба, на което ще се реши съдбата на Димитров и щаба му. Стамен Белчев е безработен от есента. Тогава той бе освободен от ЦСКА. Преди това обаче Белчев успя да класира армейците за груповата фаза на Лига Европа. Стойчо Стоев пък вече доста дълго време е без работа. За последно той води Лудогорец. Специалистът бе освободен от поста още в началото на сезон 2019/20. Преди време той също е бил търсен от Берое. Не е изключено Берое да пробва да си върне и Александър Томаш, който в момента е начело на Етър.

„Мач Телеграф“: Юга и Тиаго ще са халфовете срещу Локо (Пд)

„Босът“ Амос Юга, както го определи сам треньорът Бруно Акрапович, се завърша в игра срещу Локо (Пловдив), след като изтърпя наказанието си. Така той ще поеме ролята си на шеф в средата на терена, като ще си партнира с Тиаго Родригес. Двамата не за първи път ще играят един до друг, като ролята на Юга е най-вече да разбива играта на съперника, а португалецът се нагърбва повече с функцията да изнася топката. Заради контузията на Адалберто Пеняранда отново Георги Йомов трябва да играя зад нападателите, като той показа, че тази позиция му е доста по-удобна от тази на втори нападател, в която така и не успя да се разпише. Тибо Вион пък би трябвало да се върне в нормалната си роля на десен хелфбек, където е несъмнено по-полезен. Той има вкус към атаката, което много по-добре се забелязва по фланга, от-колкото в центъра, където прекалената агресивност му създава проблеми.

„Тема спорт“: Юга и Варела давали допинг проби в Разград

Полузащитниците на ЦСКА Амос Юга и Федерико Варела са били двамата избрани футболисти на червените, които са минали допинг контрол след дербито с Лудогорец в последния кръг от шампионата. Както "Тема Спорт" информира в дните преди мача, от Националния антидопингов център изпратиха свой екип в Разград, който да вземе проби от общо четирима играчи. По наредба единствено отборът домакин има право да поиска проверка за забранени субстанции, но по свое усмотрение от центъра също могат да посетят конкретно спортно събитие и да тестват състезателите. Юга изигра пълен мач на "Хювефарма арена", а Феде Варела влезе като резерва 18 минути преди края. От лагера на разградчани също е имало чужденец, който е дал проба - мадагаскарецът Абел Анисе. Юга ще се завърне в игра за ЦСКА в предстоящия мач с Локо Пд, след като срещу Черно море изтърпя наказание от 1 среща заради натрупани жълти картони

„Тема спорт“: Синът на Илиан подписва нов договор с Черно море

Синът на Илиан Илиев - Илиан Илиев-младши, ще подпише нов договор с Черно море. Настоящият контракт на атакуващия халф с варненци изтича през юни. 21-го-дишният футболист се завърна на "Тича" през лятото на 2019-а, като парафира тогава за 2 сезона. Юношата на моряците игра за втория състав на Академика Коимбра, преди да облече отново зелено-белия екип. Илиев-младши е основният двигател на Черно море след напускането на Матиас Курьор. След завръщането си на "Тича" атакуващият халф вече записа 37 мача и 3 гола за два сезона. Дебютът му бе през 2016/17, когато изигра 3 срещи. Наскоро варненци удължиха договора на другия основен играч - Родриго Енрике. Той е парафирал за 1+1 години. Неговият контракт също бе до лятото.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки