Тихомир Иванов остана извън финала на Европейското

Българинът скочи само 2.16 м в квалификациите

Тихомир Иванов остана извън финала на Европейското

Най-добрият български състезател в скока на височина Тихомир Иванов не успя да се класира за финала на Европейското първенство по лека атлетика в зала, което се провежда в Торун (Полша). Нашето момче постигна едва 2.16 м в квалификациите и остана точно под чертата – Иванов подели деветата позиция с украинеца Олег Доросчук. Двамата преодоляха тази височина от първи опит и след това направиха три грешки на 2.21 м.

 
Именно 2.21 м се оказаха и достатъчни да формират финалната осмица. До опити на квалификационната норма от 2.28 м изобщо не се стигна. За финала се класираха европейският шампион от Глазгоу преди две години и водач в световната ранглиста за сезона Джанмарко Тамбери (Италия), европейският шампион за младежи под 23 години от 2019 г. Максим Недосеков (Беларус) и континенталният първенец на открито от Берлин 2018 г. Матеуш Пржибилко (Германия).
 
До момента Тихомир Иванов има два финала на европейски първенства в зала. На последните два континентални форума в зала той остана на крачка от медалите – четвърти в Белград през 2017 г. и четвърти в Глазгоу през 2019 г.
 
Финалът в скока на височина при мъжете е в неделя (7 март) и започва в 12:25 часа българско време.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки