ИНТЕР КРАЧИ КЪМ ТИТЛАТА: Удари Парма и дръпна с 6 точки пред Милан (ВИДЕО)

Алексис Санчес заби два гола за успеха на "нерадзурите"

ИНТЕР КРАЧИ КЪМ ТИТЛАТА: Удари Парма и дръпна с 6 точки пред Милан (ВИДЕО)

Интер спечели с 2:1 гостуването си на Парма от 25-ия кръг на Серия "А". Така тимът на Антонио Конте се откъсна на шест точки пред Милан на върха в класирането. Алексис Санчес вкара и двете попадения за успеха на "нерадзурите". От домакините се разписа Ернани. Парма е предпоследното 19-о място с една 15 т. "Дуковете" нямат победа в 17 поредни мача от всички турнири.

 
Гостите можеха да открият резултата още във втората минута. Ашраф Хакими проби и се опита да намери Ромелу Лукаку, но Луиджи Сепа реагира добре и осуети атаката. Парма отговори след четвърт час игра. Ясмин Куртич стреля с глава, но Самир Ханданович с брилянтна намеса изби. В 22-ата минута Денис Ман се измъкна и стреля с глава в аут.
 
След половин час игра Хакими направи нов хубав пробив по фланга. Той завърши с подаване по земя във вратарското поле към Кристиан Ериксен. Но датският национал направи крачка в повече и не успя да засече точно пред вратата.
 
Парма оцеля и малко по-късно, когато Милан Шкриняр стреля от непосредствена близост, но Сепа с нова чудесна намеса изби. Домакините организираха светкавична контра, при която Ян Карамо беше спрян пред пеналта.
 
В 37-ата минута Марсело Брозович изведе Лукаку на чиста позиция. Белгийският голаджия шутира по земя, но в центъра на вратата и Сепа отрази.
 
След почивката Алексис Санчес се развихри и вкара два бързи гола, с което реши изхода на сблъсъка. Първото попадение падна в 54-ата минута, когато Парма сбърка с изнасянето. Опитният чилиец се озова на добра позиция и прати топката в средата на вратата за 1:0, въпреки че играч на Парма се опита да изчисти.
 
В 62-ата минута Лукаку с чудесен рейд проби и намери Санчес, който с шут в долния десен ъгъл матира Сепе за 2:0! Малко по-късно нападателите на Интер си размениха ролите, но изстрелът на белгиеца с глава излезе в аут.
 
В 71-ата минута домакините се върнаха в мача. Джузепе Пецела центрира великолепно и Ернани с изстрел от движение не даде никакъв шанс на Ханданович за 1:2!  До края Парма така и не успя да наложи натиск и резултатът остана непроменен.
Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

Реал (Мадрид) ще спечели поредното Ел Класико

Вижте подробности

В Испания: Зидан на крачка от Байерн

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки