Квалификациите за Мондиал 2022 в Южна Америка са под въпрос

Ситуацията с COVID-19 носи със себе си нови проблеми

Квалификациите за Мондиал 2022 в Южна Америка са под въпрос

 Здравният министър на Колумбия отхвърли идеята да разреши чартърен полет с бразилски футболисти да кацне в страната по-късно този месец, поставяйки под сериозна въпросителна провеждането на квалификацията за Световното първенство на 26 март между двете нации. "Шансът да се разреши кацането на чартърен полет от Бразилия е много трудно осъществим.

Няма какво да оправдание пристигането на такъв полет от страна, която не може да се справи с пандемията от коронавирус, обяви министър Фернандо Руис в изявление, разпространено до медиите в страната. Изявлението му идва на фона на дискусиите между ФИФА и Южноамериканската фотболна конфедерация (КОНКАКАФ) дали двойната дата за квалификациите за Катар 2022 може да се използва пълноценно и изобщо дали ще се играят някои от мачовете.

 Датите в Южна Америка са 25/26 март и след това 30-и март. Голяма част от европейските клубове вече обявиха, че нямат намерение да пускат звездите си за мачовете на националните отбори в Южна Америка заради по-високия процент заразени, както и заради последващата карантина при завръщане от този континент.

Всички 10 южноамерикански държави попадат в забранителния списък за пътуване, спуснат от правителството на Обединеното кралство и там няма изключения за спортисти. Всички играчи от отбори от Обединеното кралство, и които са играли в мачовете в Южна Америка, ще получат 10 дни карантина в хотел при връщане си. Колумбия вече спря всички полети до и от Бразилия в края на януари, когато случаите там започнаха да се увеличават и се появи нов по-заразен щам на COVID-19.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки