ИЗДЪНКА: Арсенал взе само точка от Бърнли

Грешка на Джака закопа "артилеристите", съдията даде, а после отмени дузпа

ИЗДЪНКА: Арсенал взе само точка от Бърнли

Арсенал се издъни при гостуването си на Бърнли от 27-ия кръг на Висшата лига. Мачът завърши 1:1, а "артилеристите" са едва десети в класирането, на девет точки от Топ 4. Бърнли няма успех вече пет поредни мача и е на 15-о място с 30 т.

 
Лондончани поведоха още в шестата минута. Обамеянг проби по лявото крило, влезе в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл направи 1:0. В следващите минути момчетата на Микел Артета пропуснаха няколко изгодни положения да вкарат втори гол.
 
Обамеянг получи хубаво прехвърлящо подаване от Партей, но не успя да нанесе точен удар. Малко след това Букайо Сака също стреля неточно, а след половин час игра и Томас Партей пробва късмета си с далечен изстрел. Така се стигна до 39-ата минута, когато домакините изравниха. Джака сгреши фатално. В опит да прехвърли топката към тъчлинията уцели Крис Ууд и тя влетя във вратата на “артилеристите”.
 
Арсенал бе по-активният отбор и през второто полувреме. В 52-ата минута Ник Поуп пък спаси хубав удар на Мартин Йодегор. Малко след това Сака се измъкна отново от защитниците на домакините, стреля силно, но в последния момент топката бе блокирана от тялото на бранител.
 
В 69-ята минута и домакините имаха своя шанс, когато Матей Видра падна в наказателното поле на Арсенал след съприкосновение с Букайо Сака. Подобна ситуация имаше и на другата врата, когато в 75-та минута гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Ерик Питърс в наказателното поле. Реферът отново не реагира.
 
Малко след това Видра отново се измъкна от защитниците на гостите и стреля силно, но Бернд Лено спаси със завиден рефлекс. Последваха сериозни пропуски на резервата Никола Пепе и на голмайстора Обамеянг.
 
В 84-ята минута реферът Андре Маринър изгони резервата Ерик Питърс и отсъди дузпа за Арсенал. След това обаче се консултира с ВАР и отмени и двете си решения.

 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки