НАЙ-ПОСЛЕ! Серията на Манчестър Сити свърши, Юнайтед ликува след 2:0 (ВИДЕО)

Фернандеш и Шоу вкараха за "червените дяволи", които изостават на 11 точки от градския съперник

НАЙ-ПОСЛЕ! Серията на Манчестър Сити свърши, Юнайтед ликува след 2:0 (ВИДЕО)

Серията на Манчестър Сити от 21 поредни победи във всички турнири приключи! Тимът на Пеп Гуардиола загуби с 0:2 от Манчестър Юнайтед "Етихад" в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Бруно Фернандеш и Люк Шоу се разписаха, а "червените дяволи" изпревариха Лестър и се настаниха на второто място в класирането. Изоставането им от Сити пък беше съкратен на 11 точки.

 

Мачът започна отлично за Мачнестър Юнайтед. "Червените дяволи" поведоха още във втората минута. Габриел Жезуш задържа Антони Марсиал в наказателното поле и го събори на земята. Съдията отсъди дузпа, а Бруно Фернандеш се нае с изпълнението ѝ. Едерсон закачи топката, но не можа да я спре да влезе мрежата му - 0:1

 

Само две по-късно Люк Шоу можеше да вкара втори гол, но вратарят на "гражданите" се отличи с брилянтна намеса. Постепенно Манчестър Сити взе двубоя в свои ръце и започна да реди атака след атака към вратата на Дийн Хендерсън. 

 

В средата на полувремето Стърлинг имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени. Малко след това Зинченко пропусна страхотен шанс за гол.

 

В края на първата част Хендерсън отново бе на мястото си, за да отрази с върха на пръстите си удари на Де Бройне от фаул . Малко след това и Рияд Марез стреля опасно, но встрани от вратата. 

 

Три минути след почивката Родри уцели гредата, а в 50-ата Юнайтед организира  контра, при която стигна до второ попадение. Маркъс Рашфорд намери Люк Шоу в наказателното поле и той прати топката в далечния ъгъл на вратата на Едерсон - 0:2!

 

В 58-ата минута Антони Марсиал стреля опасно към вратата на Сити, но Едерсон спаси. Пет минути по-късно Габриел Жезуш се свлече на тревата в наказателното поле на "дяволите", но главният арбитър подмина претенциите на домакините за дузпа. В 69-ата Антони Марсиал се озова на чиста позиция за стрелба в наказателното поле, но ударът му се оказа в обсега на Едерсон, който спаси.

 

Четвърт час преди края Кевин де Бройне намери Фоудън, но младокът разочарова с изпълнението си. В следващите минути Юнайтед продължи да се защитава отлично и да не позволява на Сити да ги пробие.

 
МАЧНЕСТЪР СИТИ - МАНЧЕСТЪР ЮН 0:2
0:1 Бруно Фернандеш (2-д.)
0:2 Люк Шоу (50)
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Кансело, Диаш, Стоунс, Зинченко, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Стърлинг, Жезуш
 
МАНЧЕСТЪР ЮН: Хендерсън, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Фред, Мактоминей, Бруно, Джеймс, Рашфорд, Марсиал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки