В ИТАЛИЯ: Милан не сгреши срещу Верона, Фиорентина и Парма със зрелищно реми помежду си (ВИДЕО)

"Росонерите" стигнаха до успех с 2:0 като гости

В ИТАЛИЯ: Милан не сгреши срещу Верона, Фиорентина и Парма със зрелищно реми помежду си (ВИДЕО)

Милан победи Верона 2:0 в мач от 26-ия кръг на Серия А на стадион "Антонио Бентегоди". "Росонерите" откриха резултата след красиво изпълнение на пряк свободен удар от Раде Крунич в 28-ата минута, а в началото на второто полувреме Диого Далот (50) удвои преднината на гостите, което се оказа достатъчно за успеха на гостите.

Милан спечели важна победа преди 1/8-финалния мач от Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед през следващата седмица. "Росонерите" събраха актив от 56 точки и остават на втората позиция в Серия А, докато Верона е 8-и с 38.

"Росонерите" стартираха агресивно срещата и в първите минути на двубоя имаха няколко отлични възможности да открият резултата. В 15-ата минута Рафаел Леао стреля с глава, но топката прелетя над вратата.

В 28-ата минута гостите откриха резултата. Раде Крунич отбеляза красив гол, след като се разписа от пряк свободен удар в горния ляв ъгъл.

Милан продължи да действа агресивно и в 32-ата минута Рафаел Леао стреля, но покрай десния страничен стълб.

В началото на второто полувреме гостите успяха да удвоят преднината си. Алексис Салемакерс изведе Диого Далот в наказателното поле, след което бранителят с плътен изстрел реализира в горния десен ъгъл.

"Росонерите" продължиха да действат със самочувствие и успяха да задържат притежанието на топката. От своя страна домакините играеха на ръба на грубостта и често играта бе накъсвана след извършването на нарушения.

В 75-ата минута Верона имаше добра възможност да стигне до попадение, но изстрелът на Адриен Тамазе премина над вратата.

Домакините притиснаха Милан в заключителните минути на двубоя, но защитата пред Джанлуиджи Донарума се справи с опасностите. От своя страна "росонерите" действаха на контраатака. При една от тях в 88-ата минута Раде Крунич стреля от дистанция, но право в ръцете на Марко Силвестри. Това бе и последната по-интересна опасност в мача. 

В друг мач от кръга Фиорентина и Парма врътнаха зрелищно 3:3. Мартинес откри за домакините от Флоренция в 28-ата минута, но четири минути след това Куцка изравни. Миленкович все пак върна аванса на домакините в 42-ата минута.

"Дуковете" обаче стигнаха до пълен обрат с попадения на Куртич в 72-ата минута и Михаила в 90-ата. Якопони обаче си вкара топката във вратата в 94-ата минута и така Фиорентина стигна до зрелищното 3:3. 

Кротоне пък се наложи с 4:2 над Торино в друг мач от кръга, в дербито на опашкарите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки