ЗА ПОРЕДЕН СЕЗОН: ЦСКА е без отговор на тимовете от Топ 6

Мачовете със силните изяждат главата на „армейците“ и това е трайна тенденция

ЗА ПОРЕДЕН СЕЗОН: ЦСКА е без отговор на тимовете от Топ 6

Три мача, 1 победа, 1 равенство и 1 загуба, при голова разлика 1-1.

Това е чистата статистика от последните 3 шампионатни двубоя на ЦСКА в рамките на 15 дни.

Това обаче са само сухите цифри.

Във въпросните двубои срещу Черно море (1:0), Лудогорец (0:1) и Локо Пд (0:0) червените нямаха нито едно чисто положение!

Едва ли някога в историята на клуба е имало такава поредица от мачове, в които отборът да не създаде нито един стопроцентов шанс за гол.

В тези срещи играта в предни позиции излъчваше само едно - безсилие. А последните 2 мача потвърдиха диагнозата, която не е от вчера или от онзи ден - ЦСКА не може да играе успешно срещу отборите от първата шестица.

Това е все по-отчетлива тенденция през последните години, фактите са безкомпромисни. В 8 такива двубоя този сезон армейците са постигнали една-единствена победа, равенствата са 5, а пораженията 2. Тоест, тимът е спечелил едва 12.5 процента от въпросните сблъсъци!

Единственият успех е срещу новак в елита - 2:0 у дома срещу ЦСКА 1948. Е, какъв шампион ще ставаш, като не можеш да биеш в най-напечените мачове. И това вече се превръща в нещо нормално за ЦСКА, независимо кой е треньор.

Отборът е добър при пресирането и отнемането на топката в противниковата половина. Обикновено следва бързо развиване на контра Това обаче е едно от малкото червени оръжия.

Вярно, за да го използваш, трябват агресия и отработване. Но това не скрива факта, че съставът не може да играе на постепенна атака и в такива ситуации не успява да измисли нищо креативно - видя се срещу Лудогорец и Локо Пд.

През сезон 2019/20 ЦСКА отново бе неубедителен срещу съперниците от горната половина на таблицата. Тогава спечели едва 5 победи от 15 двубоя (в редовния сезон и плейофите) - 33.33% от сблъсъците. Най-близо до титлата в последните години армейците бяха през 2018/19. Тогава бе и най-високият им процент успехи в срещите с тимовете от Топ 6, но той пак не надхвърли 50 процента - спечелени бяха 9 от 20, тоест 45%.

На "Армията" все повтарят, че могат да съборят Лудогорец от върха. Но подобни приказки увисват със страшна сила. Какви претенции може да имаш за титлата, след като от влизането на разградчани в елита досега си ги победил един-единствен път в първенството за 10 години!

И през този сезон, както и в предишните, се набива на очи, че ЦСКА няма достатъчно играчи с изявени лидерски качества. Липсва фигурата, която да поведе тима в напечените сблъсъци. Тогава, когато изход не се вижда, го няма човека, който да поеме отговорност и да се нагърби. Пролича си и с Локомотив Пловдив.

В ЦСКА могат да се сърдят единствено на себе си. Без аргументи срещу силните за каква титла може да се говори? А претенциите за две неотсъдени дузпи срещу Локо Пд са смехотворни!

Явор Пиргов, в-к „Тема спорт“

 
Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Арда ще спечели местното дерби с Крумовград

Вижте подробности

Георги Иванов с крути мерки срещу черното тото

Президентът на БФС инициира работна среща в Бояна

Левски обяви програмата на отбора преди домакинството на Славия

Вижте какво предстои

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Младокът Дани Полонски се превръща в ключова част за Пирин

Украинецът бързо стана част от титулярния състав и се отплаща с изключително добра игра

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

ЦСКА 1948 смачка Хебър в Пазарджик, Симба блесна с дебютен гол

Столичани надвиха убедително противника си

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки