Конте: Всички се стараят повече срещу нас

Треньорът на Интер беше много доволен от трите точки срещу Аталанта

Конте: Всички се стараят повече срещу нас

 Треньорът на Интер Антонио Конте похвали своите играчи след успеха с 1:0 над Аталанта. "Нерадзурите" стигнаха до победата с единствения си точен удар в 54-ата минута, дело на Милан Шкриняр. Наставникът се оплака, че срещу неговия тим всички се хвърлят с по-голям устрем.

"Отново сме с шест точки преднина на върха. Играхме последни и знаехме, че Милан победи Верона, а Юве спечели срещу Лацио и се приближиха до нас. Нормално е напрежението да се увеличи. И точно сега трябваше да се изправим срещу Аталанта - отбор, който знае как да взима точки от големите отбори. Те са труден съперник, корав и ако не се приготвиш добре, рискуваш да пострадаш. Според мен, от Аталанта бяха решили да действат по-предпазливо, може би се бяха уплашили от факта, че ние знаем как да ги нараним. Затова бяха по-прибрани от обикновено. Взехме три важни точки срещу силен съперник. Може да се каже, че отказахме Аталанта от борбата за титлата, тъй като вече сме 13 точки пред тях. За мен те с натрупания опит в Европа, вече не просто се борят за място в ШЛ, а и за Скудетото. Затова в техния отбор имат класни играчи както сред титулярите, така и сред резервите", смята Конте.

"Ние също пропуснахме някои страхотни положения, които можехме да завържшим по-добре. Аталанта знаеше как да ни притесни на контраатака през първото полувреме. Получи се тактическо надиграване, но всички, които играят срещу нас, дават нещо допълнително. Според мен и Аталанта промени начина си на игра днес, особено в моментите без топка. Те бяха по-малко агресивни и леко уплашени", допълни специалистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки