ШОК В ТОРИНО! 10 от Порто спряха Юве на 1/8-финал в Шампионската лига след продължения (ВИДЕО)

Серджо Оливейра се превърна в герой за гостите, които останаха с човек по-малко в 54-ата минута

ШОК В ТОРИНО! 10 от Порто спряха Юве на 1/8-финал в Шампионската лига след продължения (ВИДЕО)

Порто отстрани изненандващо Ювентус още в осминафиналната фаза на Шампионската лига, след като игра с човек по-малко и загуби след продължения с 2:3 реванша в Торино, но преди това спечели с 2:1 домакинството си и така продължи напред благодарение на повече отбелязани попадения на чужд терен. 

Домакините имаха отличен шанс да поведат още в  третата минута. Хуан Куадрадо центрира в наказателното поле. Там Алваро Мората стреля с глава, но не успя да преодолее Маркезин.

Малко след това дойде гостите отговориха подобаващо.  Удар с глава на Тареми се отби в напречната греда. В 17-ата минута главният съдия отсъди дузпа, след като Мерих Демирал закъсня с намесата си в наказателното поле и препъна Тареми. Оливейра се нае с изпълнението и изпрати Шчесни в грешния ъгъл - 0:1!

В 27-ата минута се откри нов шанс пред Мората, но вратарят излезе и блокира удара му. Три по-късно Рабио опита удар от воле, но той не беше достатъчно силен и Маркесин успя да спаси. В добавеното време на първата част Шчесни трябваше да прави поредно спасяване след диагонален шут на Оливейра.

Три минути след почивката Ювентус успя да изравни. Бонучи изведе Роналдо в наказателното поле и той комбинира с Киеза, който прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Маркезин за 1:1.

В 54-ата минута се стигна до най-спорното положение в мача. Съдията Бьорн Кайперс спря играта, Тареми изрита топката след сигнала. Нападателят беше изгонен, след като само две минути по-рано получи първия си жълт картон в мача. Юве веднага натисна и бе близо до втори гол. В 57-ата минута домакините удариха греда, след като Киеза преодоля вратаря, но си поведе топката твърде дълго. Там се намеси Пепе, а след това топката се отклони в страничния стълб.

В 63-ата италианците стигнаха до пълен обрат, след като центриране на Куадрадо беше засечено с глава от Киеза. Топката мина близо до ръцете на Маркезин, но той нямаше как да реагира, тъй като ударът бе с достатъчно сила и отблизо.

Киеза пропусна да реши всичко в 82-ата минута. Италианецът бе близо до своя хеттрик, но останал сам срещу Маркезин, не успя да преодолее стража на гостите. Секунди по-късно Сар от "драконите" стреля, но Шчесни се намеси.

Киеза пропусна да реши всичко в 82-ата минута. Италианецът бе близо до своя хеттрик, но останал сам срещу Маркезин, не успя да преодолее стража на гостите. Секунди по-късно Сар от "драконите" стреля, но Шчесни се намеси. В добавеното време Мората получи пас зад защитата, овладя и отбеляза, но попадението правилно беше отменено заради засада. Малко след това пробив на Куадрадо завърши с удар в напречната греда и мачът влезе в продължения.

Порто можеше да шокира домакините в деветата в 99-ата минута. Марега стреля отблицо с глава отблизо, но в ръцете на Шчесни. Три по-късно Роналдо изскочи сам срещу вратаря, който влезе доста остро в краката му и го препъна, но съдията прецени, че Маркесин е играл с топката и не отсъди дузпа.

Кошмарът за Юне настъпи в 115-ата минута. Гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на около 30 метра от вратата. Оливейра застана зад топката и стреля по земя, а Шчесни не успя да се намеси добре и топката попадна в мрежата му. Само две след това Юве си върна аванса в резултата, след като Рабио засече с глава центриране от ъглов удар. Това обаче не бе достатъчно за "бинконерите" да продължат напред.

ЮВЕНТУС - ПОРТО* 3:2 (общ резултат 4:4)

0:1 Оливейра (17-д.)
1:1 Киеза (49)
2:1 Киеза (62)
2:2 Оливейра (115)
3:2 Рабио (117)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ


ЮВЕНТУС:
 Шчесни, Алекс Сандро, Демирал, Бонучи, Куадрадо, Артур, Рамзи, Рабио, Киеза, Роналдо, Мората

ПОРТО: Маркезин, Пепе, Урибе, Тареми, Марега, Заиду, Корона, Манафа, Мбемба, Отавио, Оливейра. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки