Сензациите в пресата: Ясен Петров вика Атанас и Димитър Илиеви, двама от Левски готови за Враца

ЦСКА с ново нападение срещу Етър, ще се готви на Панчарево в паузата, Локо (Пд) ще си връща Крачунов, Ботев (Пд) умува за две контроли и още…

Сензациите в пресата: Ясен Петров вика Атанас и Димитър Илиеви, двама от Левски готови за Враца

Сензациите в пресата днес, сряда, 10 март 2021 година:

„Тема спорт“: Ясен Петров ще повика Атанас и Димитър Илиеви

Атаката на националния отбор ще е от Пловдив или поне такива са намеренията на новия селекционер Ясен Петров. За старта на световните квалификации специалистът се очаква да повика капитана на Локомотив Димитър Илиев и голмайстора на Ботев Атанас Илиев Последният заби двата гола за канарчетата за равенството 2:2 с Левски на Терена". Атанас бе упорито пренебрегван от предишния селекционер, който също бе от Пловдив като Ясен - Георги Дерменджиев. Същият пък, въпреки че редовно викаше Димитър Илиев, рядко залагаше на него. През януари лидерът на черно-белите за втори път стана футболист на годината. По още един играч от двата пловдивски тима влизаха в сметките на Джанини - това бяха вратарят на Локо Мартин Луков и Тодор Неделев от Ботев. В момента обаче и двамата са аут заради контузии и едва ли ще се върнат в игра до края на сезона. На 25 март трикольорите приемат Швейцария, а три дни по-късно сме домакини на Италия. На 31 март е гостуването на Северна Ирландия. В понеделник Ясен Петров обяви имената на 8 играчи от чуждестранни клубове, като в селекцията се завръща таранът Андрей Гълъбинов, който също не бе долюбван от Дерменджиев. Според запознати от Първа лига специалистът ще извика между 17 и 19 състезатели. Той иска да има по-голяма група, тъй като мачовете са три, през три дни. Имената на футболистите от родния елит ще бъдат обявени следващия понеделник, когато бъде изигран предстоящият кръг. 

„Мач Телеграф“: Михайлович и Галчев готови за Враца

На „Герена“ се надяват да сложат край на драмата с крайните защитници, която удари отбора преди домакинството на Ботев (Пд). Драган Михайлович се контузи на последната тренировка, Файсал Рерас на загрявката, а Патрик-Габриел Галчев по време на срещата. Очаква се първи от тримата да бъде готов за игра Михайлович, който ще поднови тренировки с останалите днес. Ситуацията с Галчев също не е толкова страшна, както изглеждаше първоначално. Шансовете и той да излезе под Околчица без инжекции са доста големи. Рерас обаче твърдо ще пропусне битката, която предстои на „сините“ на стадион „Христо Ботев“.

„Тема спорт“: ЦСКА ще се готви на Панчарево в паузата
ЦСКА ще се подготвя на Панчарево в предстоящата пауза в Първа лига заради националните отбори. Прекъсването в шампионата трябваше да бъде две седмици, започвайки от 22 март, но заради парламентарните избори на 4 април и отказа на полицията да охранява мачовете от 23-ия кръг същия уикенд, срещите от него ще бъдат отложени и тимовете у нас ще изкарат три седмици без официален двубой. Така след гостуването на Берое на 21 март ЦСКА ще приеме Арда чак в уикенда 10-11 април. Въпреки че триседмичният период е достатъчно дълъг за провеждането на миниподготовка, армейците не планират да организират лагер извън София и ще продължат да тренират на базата си в Панчарево. Именно на нея отборът изкара и втората част от зимната си подготовка, като предпочете да не пътува отново в чужбина след кампа си в Алания, Турция. Бруно Акрапович и щабът му възнамеряват да организират две контроли, които да задържат игровия ритъм на отбора в паузата. Най-малко двама играчи на ЦСКА ще попаднат в списъка на националния селекционер Ясен Петров. Това са капитанът Петър Занев и крилото Георги Йомов, шанс за повиквателна има и Пламен Гълъбов.

„Мач Телеграф“: ЦСКА с ново нападение срещу Етър

Треньорът Бруно Акрапович обмисля да пусне нова конфигурация в атака в предстоящото домакинство срещу Етър. В последните 4 мача за първенство ЦСКА вкара едва 3 гола, като в дербитата срещу Лудогорец и Локо (Пловдив) дори не стигна до чисти голови положения. Жорди Кайседо отново ще води нападението на „червените“, но до него трябва да играе Адалберто Пеняранда. Именно венецуелецът е човекът, който може да внесе живец в играта на отбора, тъй като не се страхува да поема отговорност и да опитва по-нестандартни ходове. Това означава, че Бисмарк Чарлс се остане на пейката и може да влезе на терена като джокер. Георги Йомов пък отново трябва да действа зад нападателите, където е по-полезен благодарение на агресивността си. Точно националът бе в основата на победата над Черно море в турнира за Купата на България, като вкара първите си два гола с червената фланелка във вътрешен турнир. Преди това Йомов е бил точен за ЦСКА само в Лига Европа.

„Тема спорт“: Дългата пауза стряска Валентич, Ботев умува за две контроли
Ботев Пловдив ще бъде без официален мач 21 или 22 дни. Дългата пауза, породена от мачовете за националните отбори и предстоящите на 4 април парламентарни избори, стряска старши треньора на канарчетата Азрудин Валентич. Последният мач на жълто-черните преди извънредно дългото прекъсване е на 19 март (петък). Тогава Ботев гостува на Етър в среща от 22-рия кръг. Следващият по програма трябваше да е в уикенда на 3 април, но ще бъде изместен с една седмица -за този на 10 април. Така, ако следващият двубой на Ботев бъде насрочен пак за петък - 9 април, на канарчетата ще се съберат точно 21 дни (3 седмици) без официален мач. Това може да накара босненския специалист да направи две контроли за тима си. Една ще има със сигурност на 26 или 27 март (петък и събота). Възможно е обаче тя да бъде изтеглена по-рано и после в началото на април да има още една проверка. Те биха дошли добре на Валентич, който сглобява почти изцяло нов състав и му е нужно време.

„Мач Телеграф“: Локо (Пд) ще си връща Крачунов

Защитникът на Етър Пламен Крачунов е сред първите цели на Локо (Пд) за лятната селекция. Опитният футболист е сред вариантите за подсилване на отбраната на „черно-белите“ след стабилните игри, които изнесе с виолетовия екип. Той потвърди своята класа и в двубоя с носителя на Купата на България на „Лаута“ преди десетина дни, когато игра солидно в дефанзивен план, а вкара и изравнителния гол. Разговорите с Диниш Алмейда за нов договор все още не са приключили, но дори и португалецът да остане треньорът Александър Тунчев ще иска да разполага с още един бранител. Интересното е, че той искаше Крачунов, с който игра заедно и в Локо (Пд) през есента на 2013-а, и в ЦСКА през сезон 2014/15, още преди година и го бе предложил на Бруно Акрапович. Босненецът обаче отказа, тъй като бранителя на играеше редовно в Полша. Тогава бе договорен напусналия вече норвежец Акинсола Акиниеми. Крачунов премина за кратко през Локо (Сф) и миналото лято подписа с Етър. В контракта му има опция за удължаване с още една година, но няма да е проблем той да се върне на „Лаута“ като свободен агент, още повече, че винаги е минавал за любимец и на почетния президент Христо Бонев. Единствената спънка може да е свързана с това, че футболистът вече е на 32 години, а Христо Крушарски иска да се налагат млади футболисти.

„Тема спорт“: Вратар дебютира за смърфовете със Славия
Последното ново попълнение на Локомотив Пловдив, вратарят Ивайло Василев, се очаква да дебютира за тима в контролата срещу Славия. Спарингът ще запълни паузата заради националните отбори и парламентарните избори на 4 април. Василев бе привлечен по спешност след контузията на титуляря Мартин Луков, който ще е аут до края на сезона. И в домакинството на Берое в петък старши треньорът Александър Тунчев ще се довери на Илко Пиргов, а 30-годишният Василев ще остане негова резерва. В контролата със Славия обаче доскорошният страж на Локо София и юноша на Левски ще може да запише първи минути за смърфовете. До дни ще бъдат уточнени мястото и денят за спаринга със столичани. Очаква се мачът да е на "Лаута" на 26 или 27 март (петък или събота). Луков получи травма при равенството с Етър (1:1). Очакваше се, че ще е аут за 2-3 седмици, но се наложи спешна операция заради счупване.

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки