Атлетико обърна баските и дръпна с 6 точки на върха в Испания (ВИДЕО)

„Дюшекчиите“ обърнаха Атлетик до 2:1, Суарес отново бележи

Атлетико обърна баските и дръпна с 6 точки на върха в Испания (ВИДЕО)

Атлетико (Мадрид) постигна шампионски обрат над гостуващия Атлетик (Билбао) и спечели с 2:1 отложения от 18-ия кръг на „Ла Лига“ мач, за да се откъсне на върха с 6 точки пред втория Барселона.

Луис Суарес и Маркос Йоренте отбелязаха попаденията за домакините, след като Икер Муниаин откри за гостите в средата на първото полувреме.

Атлетико започна по-добре двубоя, но постепенно баските се окопитиха и дори стигнаха до попадение с първия си точен удар.

Иняки Уилямс се измъкна отдясно и центрира по тревата към Муниаин, който не уцели добре топката, но това заблуди Ян Облак и той не реагира - 0:1.

Отговорът на домакините беше изстрел по диагонала на Ферейра-Караско, но Унай Симон внимаваше. Мадридчани се мъчеха в средата на терена и комбинациите им не се получаваха. Суарес в дълги периоди от полувремето оставаше изолиран, a Йоренте бъркаше при повечето си отигравания.

В 41-ата минута Атлетик Билбао имаше шанс да вкара втори гол, но силният удар на Раул Гарсия беше блокиран. Вместо това, Атлетико изравни в добавеното време на първата част с попадение на Маркос Йоренте. Основната заслуга за гола беше на Льомар, който центрира по перфектен начин от самата аутлиния, а след удар на Йоренте с глава топката леко се отклони от футболист на гостите и влезе във вратата.

Домакините излязоха напред в 51-ата минута с гол от дузпа на Суарес. Самият уругваец си спечели наказателния удар, след като финтира Унай Нунес и принуди играча на Атлетик да го фаулира. Изпълнението на Суарес от бялата точка беше безкомпромисно и той се разписа за 18-и път през сезона.

"Дюшекчиите" се успокоиха и заиграха с повече увереност. Симеоне направи двойна смяна, като пусна Саул Нигес и Анхел Корея на местата на Льомар и Феликс. В 71-ата минута Суарес намери свободния Ферейра-Караско, който не овладя добре топката и пропусна да реши всичко в двубоя. След корнера отбитата топка беше посрещната от Корея, но той я прати в аут.

Симеоне реши да извади и Луис Суарес, за да вкара Лукас Торейра и това беше ясен знак, че мадридчани ще бранят аванса си. Марселино също прибегна към смените и на терена се появиха Унай Венседор, Андер Капа, Асиер Вийялибре и Йон Морсийо.

Атлетико в няколко ситуации контраатакува опасно при числено предимство, но Ферейра-Караско и Йоренте не съумяха да го завършат с гол. Гостите нямаха ясна идея как могат да изравнят и опитваха единствено центрирания от двата фланга.

Баските обаче получиха своя шанс в добавеното време, когато Унай Нунес беше оставен непокрит след поредното центриране и отправи удар, но право в ръцете на Ян Облак. В самия край на мача Атлетик имаше статично положение, от което не се възползва и победата остана за домакините.

След нея те събраха 62 точки на върха в класирането, докато баските останаха с 33 в своя актив на осмата позиция. 
Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

Нагелсман предупреди отбора си преди Евро 2024

"Някои трябва да докажат, че са по-добри от актуалните играчи", каза той

Ман Юнайтед влиза в преговори за аржентински защитник

Анселмино има едва седем мача за Бока Хуниорс през сезона

Капитанът на ПСЖ се върна към тренировки

Маркиньос отново е на линия за парижани

Дилета Леота се опитва да пробута Кариус в Серия А

Вратарят на Нюкасъл иска да е близо до журналистката и дъщеря им

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки