Куман: Отборът има бъдеше, Меси го вижда

"Пред очите му израстват талантливи млади футболисти", заяви треньорът

Куман: Отборът има бъдеше, Меси го вижда

 Наставникът на Барселона Роналд Куман коментира отпадането от Шампионската лига на своя тим от Пари Сен Жермен на осминафиналите в турнира. „Каталунците“ стигнаха до 1:1 на „Парк Де Пренс“, но това бе недостатъчно след поражението с 1:4 у дома.

Куман обаче акцентира на добрата игра на тима, особено преди почивката, и сподели дали е оптимист за оставането на Лионел Меси.

„Напускаме турнира, а в спорта най-важен е резултатът. Но сме удовлетворени от начина, по който играхме. Имахме шанс да усложним живота на съперника. Превъзхождахме ПСЖ през първото полувреме, като рискувахме с индивидуална опека в защита. Заслужавахме да водим в резултата на почивката. Поне с 2:1. Тогава второто полувреме щеше да е различно“, заяви Куман.

„ПСЖ игра максимално ефективно в първия мач, а ние не успяхме да направим същото. Те вкараха 4 гола, а ние - един. Това е огромна разлика. Но е неправилно да критикуваме отбора, защото всички вложиха максимални усилия. На моменти ни липсваше късмет, а и Кейлор Навас направи фантастични спасявания и беше най-добрият на терена“, коментира нидерландският специалист.

„Меси? Лео в продължение на няколко месеца наблюдава промените в отбора и вижда, че ставаме по-добри. Пред очите му израстват талантливи млади футболисти. Той не би трябвало да се съмнява в доброто бъдеще на тима“, каза Куман на въпрос очаква ли аржентинецът да остане в Барселона след края на сезона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки