Пирин ще капарира днес мястото си в елита

Сгъстената програма е плюс за нас, категоричен е Уорън Фийни

Пирин ще капарира днес мястото си в елита

Лидерът във Втора лига Пирин (Благоевград) гостува днес на третия Спортист (Своге).

Двубоят е в 12:00 часа на обяд.

При успех орлетата ще отворят разлика от цели 10 точки пред шоколадите и на практика ще капарират мястото си в елита. Зелените загубиха последно на 3 октомври от втория Локо София с 1:3 в "Надежда".

През есента Пирин спечели срещата със Спортист у дома с 4:0. Попаденията на стадион "Христо Ботев" отбелязаха Преслав Йорданов (2) и Стилиян Николов, а Йордан Апостолов си вкара автогол.

"Чака ни труден мач. Отборът тренира добре. Мисля, че се справихме с подготовката за мача въпреки краткото време, с което разполагахме след срещата с Лудогорец II в сряда. Но както казах и преди - самите футболисти предпочитат да играят мачове, отколкото само да тренират. Усещал съм това като футболист. В Англия сме се готвили за 46 срещи на сезон. Реално мачовете те държат във форма. Сгъстената програма е плюс за нас. Спортист е много балансиран отбор, който заема заслужено това място в класирането. Тимът се справя много добре при статичните положения. Имат опит и някои доста добри играчи. Имаме преднина от седем точки и в случая те трябва да ни догонят. Ще бъдем пределно мобилизирани, но няма причина да има напрежение в нашия тим, защото засега задачите, които сме си поставили, се изпълняват успешно. Чака ни много работа", заяви мениджърът на Пирин Уорън Фийни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки