Сензациите в пресата: Вальо Илиев ще води Ботев срещу ЦСКА, Левски губи Начо за дълго

Казус „карантина“ тормози Берое, Крачунов помислил, че му правят „скрита камера“ при трансфера на „Армията“ и още…

Сензациите в пресата: Вальо Илиев ще води Ботев срещу ЦСКА, Левски губи Начо за дълго

Сензациите в пресата днес, неделя, 14 март 2021 година:

„Тема спорт“: Вальо Илиев ще води Ботев (Враца) на „Армията”

Антони Здравков напусна поста старши треньор на Ботев Враца след загубата с 1:3 от Левски. Наставникът е подал своята оставка, а клубното ръководство я е приело. Президентът на врачани Христо Илиев потвърди информацията. По всяка вероятност тимът ще бъде ръководен от помощник-треньора Валентин Илиев в предстоящия сблъсък от 1/8-финалите за Купата срещу ЦСКА в четвъртък на стадион "Българска армия". Здравков е вторият треньор през последните няколко седмици, който хвърля оставка след загуба от Левски. Наставникът на Берое Димитър Димитров-Херо стори същото, след като старозагорци паднаха с 1:3 от сините за купата. Разликата е, че шефовете на Берое гласуваха доверие на специалиста и не приеха оставката му.

„Мач Телеграф“: Казус „карантина“ тормози Берое
Ръководството на Берое се сблъсква със сериозен казус дали да пуска своите национали за предстоящата пауза. Проблемът е. че здравните власти наложиха задължителна карантина от 14 дни за всички, които идват у нас от Африка. Общо четирима от играчите на Димитър Димитров пък получиха повиквателни за квалификациите на Черния континент. Кукула и Фуртадо са в групата на Кабо Верде за решаващите квалификации с Камерун и Мозамбик. Конте е повикан в националния отбор на Гвинея, а Гаюс Макута трябва да играе за Конго. От Берое със сигурност ще направят всичко възможно да не пускат своите играчи, ако има риск те да пропуснат важните мачове от задаващите се плейофи. 

„Тема спорт“: Крачунов помислил, че му правят „скрита камера“ при трансфера в ЦСКА

Пламен Крачунов признава, че никога няма да забрави момента, в който е разбрал, че е продаден от Локо Пловдив в ЦСКА. Това се случи през лятото на 2011 година, а той си е помисли, че му правят "скрита камера". "Беше една сутрин през август. Около 7 часа и ми звънна телефонът. Беше Здравко Лазаров-Електричката, който ме попита: "Какво правиш?". Отговорът ми беше, че най-нормалното нещо е да спя по това време. Той обаче продължи: "Хайде ставай, че шефът те е продал на ЦСКА. Оправяй се и тръгвай към София". Аз не му повярвах и само му казах, че после ще се видим на тренировката и му затворих, като имах намерение да продължа да спя. Той ми звънна втори път и ми каза, че щом не му вярвам, да се обадя на Коко Динев, който беше президент на Локо. Направих го и той ми потвърди. Имах три часа да отида на "Армията". Тръгнах, без да се замислям. Там ме чакаха агентът ми и изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков, които за няколко минути уточниха условията ми и аз вече бях футболист на армейците", разкри пред "Тема Спорт" Пламен Крачунов.

„Мач Телеграф“: Шок на „Герена“ – губят за дълго Начо

Левски получи пореден тежък удар с основен играч. Вчера стана ясно, че „сините“ може да загубят до края на сезона и Начо Монсалве. Испанецът не успя да продължи след сблъсъка с Костов, а веднага, след като бе изнесен на носилка и бе закаран в болницата във Враца. Там са установили, че той има счупени ребра. Юношата на Атлетико Мадрид ще мине нова серия прегледи утре, които ще уточнят колко време ще се възстановява. Според запознати ще му бъдат необходими поне 40 дни. Така и четирите нови пълнения, които бяха взети през зимата, се оказаха в лазарета. „Сините“ таят надежди че поне един измежду Сулака, Рерас и Михайлович ще се възстанови за двубоя със Славия за Купата, който предстои.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки