ОБЗОР: Тампа Бей разби Нешвил с 6:3 в първия си мач с публика през сезона (ВИДЕО)

Овечкин с гол №716 в НХЛ, вижте всички резултати и класиране

ОБЗОР: Тампа Бей разби Нешвил с 6:3 в първия си мач с публика през сезона (ВИДЕО)

Носителят на купа "Стенли" Тампа Бей победи гостуващия Нешвил с 6:3 в първия си мач с публика през сезона от Националната хокейна лига.

На специална церемония преди двубоя в залата беше издигнат шампионския банер от последния сезон 2019/2020 пред разрешените 3800 зрители по трибуните.

Блейк Колман и Тайлър Джонсън се отличиха с по гол и асистенция, а домакините поведоха с 3:0 в началото на втория период и до края на изпуснаха преднината си. Алекс Килорн, Брейдън Пойнт, Матьо Жозеф и Антони Сирели също вкараха. Андрей Василевски направи 28 спасявания.

Ерик Хаула, Александър Карие и Яков Тренин реализираха за Нешвил, който има само една победа в последните си седем мача. С успеха Тампа Бей събра 40 точки и оглави класирането в лигата.

Ню Йорк Рейнджърс разгроми домакина Бостън с 4:0 и прекъсна серия от три поредни загуби. Вратарят Кийт Кинкейд отрази 18 шайби и записа първи "шътаут" от 2018 година насам. Крис Крейдър и Павел Бучневич се отличиха с по гол и асистенция, а К`Андре Милър, и Райън Стром също реализираха за успеха.

Междувременно Алекс Овечкин вкара 716-ия си гол в лигата и помогна на Вашингтон да спечели гостуването си на Филаделфия с 5:4. Овечкин, който се разписа при числен превес, вече е само на попадение от Фил Еспозито, който заема шестото място във вечната ранглиста на най-добрите реализатори в НХЛ.

Ник Йенсен и Карл Хагелин допринесоха с по гол и асистенция, а столичани постигнаха четвърта поредна победа. Ню Йорк Айлъндърс записа осма поредна победа след 3:2 над домакина Ню Джърси. Кийфър Белоус вкара два гола в един мач за първи прът в кариерата си. Оливер Валстрьом също се разписа, а вратарят Симеон Варламов отрази 26 шайби.

Александър Барков се отличи с два гола и асистенция при успеха на Флорида над гостуващия Чикаго с 4:2. Кейси Де Смит отрази 24 шайби и записа пети "шътаут" в кариерата си, а Питсбърг спечели с 3:0 при гостуването си на Бъфало.

Джейк Генцел, Сидни Кросби и Марк Янковски вкараха за петата последователна победа за тима си, а домакините допуснаха десета поредна загуба, което е четвъртата най-лоша серия в историята на клуба.

Зак Веренски вкара 4.5 секунди преди края на продължението и донесе победата на Кълъмбъс с 4:3 над гостуващия Далас. Марк Стоун се разписа два пъти, а Лас Вегас отнесе домакина Сейнт Луис с 5:1.

Доскорошният лидер в лигата Торонто продължи лошата си серия след 2:5 от гостуващия Уинипег. Домакините останаха с 40 точки и отстъпиха първата позиция, като допуснаха четвърто поражение в последните си пет мача.

Адам Лаури се отличи с гол и асистенция за успеха на Уинипег. Шон Монахън се разписа два пъти и вече има 201 гола в лигата при победата на Калгари с 3:1 над гостуващия Монреал.

РЕЗУЛТАТИ:


НЙ Рейнджърс - Бостън - 4:0

Кълъмбъс - Далас - 4:3 след продължение

Калгари - Монреал - 3:1

Бъфало - Питсбърг - 0:3

Флорида - Чикаго - 4:2

Ню Джърси - НЙ Айлъндърс - 2:3

Филаделфия - Вашингтон - 4:5

Тампа Бей - Нешвил - 6:3

Торонто - Уинипег - 2:5

Сейнт Луис - Лас Вегас - 1:5

Анахайм - Сан Хосе - 1:3

Ванкувър - Едмънтън - 2:1

КЛАСИРАНЕ:

Централна дивизия: Тампа Бей 40 точки, Флорида 40, Каролина 39

Източна дивизия: Ню Йорк Айлъндърс 40, Вашингтон 38, Питсбърг 35

Северна дивизия: Торонто 40, Уинипег 36, Едмънтън 36

Западна дивизия: Лас Вегас 37, Минесота 33, Сейнт Луис 33.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки