СЛЕД ПЕТ ДЕРБИТА БЕЗ ПОБЕДА: Арсенал обърна Тотнъм в битката за Северен Лондон (ВИДЕО)

Ламела влезе рано от пейката, вкара магически гол и получи червен картон

СЛЕД ПЕТ ДЕРБИТА БЕЗ ПОБЕДА: Арсенал обърна Тотнъм в битката за Северен Лондон (ВИДЕО)

Арсенал спечели с 2:1 дербито с Тотнъм от 28-ия кръг на английската Висша лига. Ерик Ламела даде аванс на "шпорите", след като се появи принудително на терена в средата на първото полувреме. Йодегор и Лаказет от дузпа се разписаха за обрата. По този начин "артилеристите" прекъснаха серия от пет поредни мача без победа срещу Тотнъм във всички турнири и се изкачиха до 10-о място в класирането с 38 точки. Тимът на Жозе Моуриньо е седми с 45.

 

"Артилеристите" бяха без капитана си Пиер-Емерик Обамеянг, който беше изваден от състава заради дисциплинарно провинение. Това разкри мениджърът на тима Микел Артета преди началото на мача. Габонецът е трябвало да започне титуляр в дербито на Северен Лондон.

 

Първото по-интересно положение в мача беше на сметката на Арсенал. В 16-ата минута удар на Смит Роу се отби в напречната греда. Малко след това Хюн-Мин Сон от Тотнъм получи контузия и бе заменен от Ерик Ламела.

 

В 26-ата минута Лаказет беше изведен сам срещу вратаря, но ударът му премина встрани от вратата на Тотнъм. В 33-ата Ламела изключително майсторски гол, след като получи подаване от Лукас Моура в наказателното поле.

 

Арсенал отговори с изстрел на Седрик Соареш, който разтресе дясната греда на Тотнъм в 37-ата минута. Минута преди края на полувремето Мартин Йодегор вкара първия си гол във Висшата лига. Тиърни центрира по земя и норвежецът стреля от точката за изпълнение на дузпа. Топката рикошира в защитник на Тотнъм и влетя в мрежата за 1:1!

 

Второто полувреме започна отново с предимство за Арсенал. Лаказет стреля остро в 56-ата минута, но без да затрудни Лорис. В 62-ата обаче, домакините получиха дузпа. Лаказет бе точен от бялата точка. 

 

"Шпорите" опитаха да отговорят и Хари Кейн центрира опасно, но Деле Али пропусна да засече пред вратата. В 76-ата минута гостите останаха и с човек по-малко. Ламела удари в лицето Тиърни и получи втори жълт картон.  

 

Тотнъм все пак натисна и в 83-ата минута Хари Кейн вкара с глава след свободен удар, но голмайсторът се оказа в засада. В 89-ата минута отново Кейн стреля отлично по земя от пряк свободен удар, топката се отби в страничната греда, след което Габриел блокира добавката на Санчес. В последните секунди Кейн изпълни пряк свободен удар над вратата. 

 

 
АРСЕНАЛ - ТОТНЪМ 2:1
0:1 Ерик Ламела (33)
1:1 Мартин Йодегор (44)
2:1 Александър Лаказет (64-д.)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
АРСЕНАЛ: Лено, Тиърни, Магаляеш, Суарес, Луиз, Сака, Йодегард, Партей, Смит-Роу, Джака, Лаказет
 
ТОТНЪМ:  Лорис, Дохърти, Регилон, Алдервейрелд, Санчез, Хойберг, Сон, Бейл, Моура, Ндомбеле, Кейн

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки